Επίκαιρα

Η Ρωσία ξεκίνησε εκκένωση πρεσβείας και Προξενείων στην Ουκρανία – ICSI: “Red alert – Να φύγουν οι ξένοι πολίτες”

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύρραξη Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία ξεκίνησε την σταδιακή εκκένωση της πρεσβείας της στην Ουκρανία ενώ οι ίδιες διαταγές έχουν φτάσει και σε τρία ακόμη προξενεία της στην χώρα.

Ταυτόχρονα, το “Διεθνές Κέντρο Στρατηγικών Πληροφοριών, (ICSI), σήμανε συναγερμό ανεβάζοντας τον δείκτη πολεμικής εμπλοκής στο “κόκκινο” γεγονός που σημαίνει ότι επίκειται μεγάλη κρίση και σύρραξη…

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βρετανίας.

“Σύρραξη εντός δύο εβδομάδων”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το “Διεθνές Κέντρο Στρατηγικών Πληροφοριών, (ICSI), κάνει λόγω για “κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ” ενώ τονίζει πως “αναμένεται μεγάλης κλίμακας πόλεμος στην Ουκρανία”.

Προσδιορίζει δε τον χρόνο έναρξης των εχθροπραξιών στις “επόμενες δύο εβδομάδες”.

Το ICSI αναλύει δεδομένα και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές (OSINT) ενώ χρησιμοποιεί ένα σύστημα απεικόνισης κινδύνου με χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και μαύρο. Πλέον τοποθέτησε το ρίσκο πολεμικής εμπλοκής στο “κόκκινο” θεωρώντας πως η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Το επόμενο βήμα είναι ο πόλεμος.

“Να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία”

Για τον λόγο αυτό προτείνει “να μην ταξιδέψει κανείς στην χώρα αυτή”.

“Συμβουλεύουμε τους ξένους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία και αυτοί που βρίσκονται ακόμη εκεί, να αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος”.

Αναφέρει επίσης τα λόγια του Αμερικανού Γερουσιαστή Richard Blumenthal ο οποίος είπε τα εξής:

“H πρόσφατη διενέργεια δολιοφθοράς και κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας έγινε ώστε να “στρώσει” το έδαφος για επιθετικές ενέργειες της Μόσχας. Αυτό αυξάνει την επείγουσα ανάγκη για δραστικά μέτρα εναντίον της Μόσχας. Μιλώ για παροχή στρατιωτικού επιθετικού  εξοπλισμού στην Ουκρανία. Επιπρόσθετα, πρέπει να ετοιμάσουμε μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας”.

Ο Βρετανός πολιτικός Henry Bolton ανέφερε τα εξής:

“Σύμφωνα με αναφορές, η Ρωσία ανέπτυξε 120.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα. Έπειτα εξαπέλυσε σφοδρή κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. Όλες αυτές είναι προπαρασκευαστικές πράξεις πολέμου με την Ουκρανία και καθήκον μας είναι να το αποτρέψουμε”.

Σημειώνεται ότι το State Department δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια ταξιδιωτική οδηγία. Αυτό πιθανότατα θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

“Η Ρωσία αδειάζει την πρεσβεία της στο Κίεβο

“Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι παρατηρούν τον τελευταίο καιρό ότι η Ρωσία αδειάζει την πρεσβεία της στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αυτό γίνεται σταδιακά. Στις 5 Ιανουαρίου, 18 άτομα – κυρίως παιδιά και σύζυγοι Ρώσων διπλωματών – επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν 15 ώρες οδικώς για το σπίτι τους στη Μόσχα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ακολούθησαν περίπου 30 ακόμη άτομα τις επόμενες μέρες, από το Κίεβο και ένα προξενείο στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία.

Διπλωμάτες σε δύο άλλα ρωσικά προξενεία ενημερώθηκαν να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία” είπε Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας σε αμερικανικό ΜΜΕ.

“Πώς μπορεί να μεταφραστεί αυτό; Η σταδιακή εκκένωση της ρωσικής πρεσβείας μπορεί να είναι τμήμα ψυχολογικών επιχειρήσεων, μέρος μιας προετοιμασίας για επικείμενο πόλεμο ή …προπαγάνδα. Μπορεί όμως να είναι και τα τρία μαζί” αναφέρουν Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πρόεδρος Επιτροπής Άμυνας Βρετανίας: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη και επικείμενη»

“Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη και επικείμενη»”, ισχυρίστηκε όχι ένας απλός Βρετανός συντηρητικός βουλευτής αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της χώρας.

Ο Tobias Ellwood ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Φοβάμαι ότι μια εισβολή από τις ρωσικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη και επικείμενη και το έχουμε επιτρέψει να συμβεί.

«Είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε επαρκές στρατιωτικό υλικό και προσωπικό στην Ουκρανία για να κάνουμε τον πρόεδρο Πούτιν να σκεφτεί δύο φορές την εισβολή, αλλά δεν το πράξαμε».

Και πρόσθεσε:

«Μόνο ο πρόεδρος Πούτιν ξέρει τι πρόκειται να κάνει. Αλλά η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι κομβική.

Αφού το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές του, φαινομενικά απομένει μόνο μία επιλογή».

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ952

193,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ 925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ 18Κ ΜΕ ΓΡΑΝΑΔΑ ΠΕΤΡΑ

90,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιοι Ανάργυροι

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τους Αγίους Αναργύρους.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Ιωάννης Βατάτζης

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη.
Διαστάσεις 18×24

Η Σύναξη των Αρχαγγέλων

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Σύναξη των Αρχαγγέλων.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Διαστάσεις 14×33 εκ.

ΚΑΡΦΩΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

35,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα