Κυβέρνηση οπερέτα – Εδώ και τώρα να επιβληθεί διατίμηση στις τιμές των τεστ

Οι ιδιώτες θησαυρίζουν από τις ουρές των πολιτών που περιμένουν για ένα μοριακό τεστ. Ακόμα και το Μπαγκλαντές παρέλαβε το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό. Τι απέγιναν, άραγε, οι πολυδιαφημισμένες συναντήσεις Μητσοτάκη-Μπουρλά; Ο Άδωνις ακόμα… τηλεφωνεί στην Αστυνομία για να μάθει τι έγινε τη νύκτα της… ασιατικής Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα

Αλλού πατάει κι’ αλλού βρίσκεται η κυβέρνηση. Πρωτοφανές αλαλούμ στη διαχείριση της μετάλλαξης «Όμικρον».

 

Όσα ζει η ελληνική κοινωνία αυτές τις ημέρες δείχνουν μια κυβέρνηση σε πλήρη αποδιοργάνωση και αποδρομή. Χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχέδιο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με τους πολίτες να βρίσκονται στα όρια της τρέλας, αφού η μετάλλαξη «Όμικρον» προελαύνει με ταχύτατους ρυθμούς και πρακτικά σε κάθε οικογένεια ακούγεται να «σκάει» και κάποιο κρούσμα.

Η κυβέρνηση, ουσιαστικά, δείχνει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και να μην είναι σε θέση να παρέμβει ούτε καν στα στοιχειώδη. Οι ουρές έξω από τα δημόσια και τα ιδιωτικά κέντρα για ένα μοριακό τεστ που ξεκίνησαν εν μέσω εορτών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τιμές στα ύψη

Οι τιμές για τα μοριακά τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ γίνεται λόγος για 80 και πλέον ευρώ το τεστ. Συνήθως, όμως, όπως μας «καθησύχασε» άλλωστε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κυμαίνονται στα εξήντα ευρώ. Κι’ αυτό τη στιγμή που το πραγματικό κόστος τους είναι 14 ευρώ.

Δεν φτάνει, λοιπόν, που στην κοινωνία καλλιεργείται ο μαζικός φόβος της μετάλλαξης «Όμικρον», οι πολίτες αναγκάζονται να ξηλώνονται για να ακριβοπληρώνουν τόσο τα μοριακά τεστ, όσο και τα υπόλοιπα.

Εν μέσω αυτής της τρέλας, η κυβέρνηση δείχνει να λειτουργεί αμιγώς με επικοινωνιακά κριτήρια, και να κινείται στην… ανέμελη κοσμάρα της, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να «συζητηθεί ξανά η τιμή του πλαφόν στα μοριακά τεστ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καν αποφασίσει ακόμα εάν θα βάλει διατίμηση στα τεστ ή όχι. Και πως ακόμα το συζητά. Ως γνωστόν, εξάλλου, όποιος δεν σκέπτεται, συσκέπτεται.

Πάλι καλά που η μετάλλαξη «Όμικρον», όπως όλα δείχνουν, αν και χαρακτηρίζεται από τους πρωτοφανείς ρυθμούς διασποράς της, δεν είναι τόσο θανατηφόρος όπως οι προηγούμενες εκδοχές του κορονοϊού. Κάτι, πάντως, που δεν σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να εφησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Υπέρ ιδιωτών

Να σημειωθεί, πάντως, πως, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες που έχει καταστεί οφθαλμοφανές ότι ο τομέας της δημόσιας Υγείας σηκώνει τιτάνιο βάρος, κάτι που παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο «Σωτηρία», ο ίδιος όλως περιέργως ένιωσε την ανάγκη να εξάρει (!) τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Και επειδή εδώ υπάρχουν διάφορες συζητήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το ποιος σηκώνει το πραγματικό βάρος, η αλήθεια είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της αντιμετώπισης του Covid, όμως ο ιδιωτικός τομέας όποτε χρειάστηκε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συμμετείχε και συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ασιατική Πρωτοχρονιά στο Ελλαδιστάν

Να’ ταν, όμως, μόνο τα παραπάνω; Η αναλγησία και η κοροϊδία δεν έχουν τέλος. Με αφορμή τα όσα απίστευτα συνέβησαν τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στο Σύνταγμα, το Antinews έκανε λόγο για την πιο σουρεαλιστική Πρωτοχρονιά που έχει ζήσει η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Η πιο σουρεάλ Πρωτοχρονιά στο Ελλαδιστάν

Θα’ χουμε να τη θυμόμαστε αυτή την κορονο-πρωτοχρονιά του πρωθυπουργικού ανιψιού, Κώστα Μπακογιάννη. Στην εξέδρα, στον Λυκαβηττό, χωρίς κοινό, αφού άπαντες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ο ακριβοπληρωμένος, Σάκης Ρουβάς, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, και στο Σύνταγμα, το κοινό τους, ολάκερη η… Ασία! Κι’ όμως, στο Σύνταγμα δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που επικράτησε.

Τώρα, κατόπιν εορτής, ο «εκπρόσωπος Τύπου» του μεγάρου Μαξίμου, Άδωνις Γεωργιάδης, μας λέει ότι οι εικόνες με τους χιλιάδες, ως επί το πλείστον, αλλοδαπούς, να συνωστίζονται, χωρίς μάσκα, «ήταν εντελώς απαράδεκτες» και ότι ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε την Αστυνομία «και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα».

Και τι έκανε η Αστυνομία που της τηλεφώνησε ο Α. Γεωργιάδης; Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «από βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 έως πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πεζούς στην Πλατεία Συντάγματος».

Υπέροχα. Δηλαδή, ενώ γινόταν κορονο-πάρτι χιλιάδων ατόμων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους χωρίς μάσκα, γράφτηκε ο… τεράστιος αριθμός των 60 (!) παραβάσεων. Φανταζόμαστε ότι, εάν επρόκειτο για κάποια διαδήλωση, όχι μόνο θα είχαν καταφθάσει τα ΜΑΤ, αλλά θα είχαν ρίξει ακόμα και… πρωτοχρονιάτικα δακρυγόνα. Έτσι, για το καλό του νέου χρόνου!

Μονοκλωνικά

Το ότι η κυβέρνηση αναλίσκεται σε επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας δεν είναι κάτι το καινούργιο. Το ίδιο, άλλωστε, κάνει σε όλα τα θέματα.

Λίγο μετά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να δηλώσει ότι «θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβει».

Ελπίζουμε να μην ισχύσει το «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!». Όταν, δηλαδή, θα τα πάρει η ΕΕ, τότε θα τα παραλάβει και η Ελλάδα. Άραγε, τα «κονέ» και η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη Νέα Υόρκη, 24-9-2021, είχε κάποιο νόημα, ή και αυτό έγινε για τα μάτια του κόσμου και τις κάμερες;

Όπως και να’ χει, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα έχουμε στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορονοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί (μετά και από τα μονοκλωνικά -είδα μάλιστα εδώ και την ταμπέλα για το πού χορηγούνται τα μονοκλωνικά στο νοσοκομείο), είναι φάρμακα τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον».

Ισραήλ – Μπαγκλαντές

Να σημειωθεί ότι ήδη στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον ιστότοπο, Arabnews, η πρώτη παρτίδα χαπιών της νέας θεραπείας της Pfizer ήταν ήδη διαθέσιμη στα φαρμακεία το Σάββατο. Πρόκειται για το φάρμακο, Paxlovid.

Το Ισραήλ, επίσης, σύμφωνα με τους The Times of Israel, ξεκίνησε τη χρήση των πρώτων χαπιών της ίδιας θεραπείας σε ασθενείς. Κάθε ασθενής, σημειώνει το ισραηλινό ΜΜΕ, έλαβε προσεκτικές οδηγίες χρήσης από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, και τα χάπια παραδόθηκαν στο σπίτι του. Δύο από αυτούς που επιλέχθηκαν ήταν οι Simcha Newmark, 32 ετών, από την Ιερουσαλήμ, και Ora Rosenzweig, από το Ραμάτ Χασαρόν.

 

πηγή