Επίκαιρα

Λονδίνο: Μεγαλειώδης «Πορεία Ελευθερίας» – Πλήθη διαδηλωτών εναντίον εμβολίων & κλειδώματος

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο με πλήθος συμμετεχόντων, κατά της βρετανικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της σχετικά με την Covid-19

Στην τελευταία εβδομαδιαία διαμαρτυρία, δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας κάτω από το έμβλημα «Unite for Freedom».

Η διαμαρτυρία συγκέντρωσε ομάδες ανθρώπων που είναι για πολλούς λόγους δυσαρεστημένοι με το παρατεταμένο lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση και εκφράζουν δυσπιστία για τα εμβόλια της Covid-19, με αντικυβερνητικά συναισθήματα.

Ο πολιτικός David Kurten, πρώην μέλος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμά ότι η συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Είμαστε όλοι έξω, φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν φοράμε μάσκες, δεν κάνουμε εμβόλια, απαιτώντας από την κυβέρνηση να μας επιστρέψει τις πολιτικές ελευθερίες που δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα να μας πάρουν», είπε, συνοψίζοντας τα αιτήματα των διαδηλωτών.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δυσπιστία στις κυβερνητικές πολιτικές τροφοδοτήθηκε από ένα συχνά μεταβαλλόμενο αφήγημα, το οποίο ξεκίνησε με μια έκκληση ο κόσμος να υπομείνει ένα σύντομο χρονικό διάστημα περιορισμών για «ισοπέδωση της καμπύλης» των μολύνσεων Covid-19 και προστασία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας , κάτι που κατέληξε να συνεχίζεται για μήνες.

Σας θυμίζει κάτι;

 

πηγή