• i-osia-gerontissa-galaktia-tis-kritis
    Η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης
    Η παρούσα έκδοση αποτελείται από 352 σελίδες και διανθίζεται από φωτογραφίες σχετικές με τη Γερόντισσα...
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • ergoxeira-komposxoinia-thimiama
    Θυμίαμα Ιερών Μονών Αγίου Όρους
    Μοσχοθυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους με την παλαιά παραδοσιακή συνταγή:...

Μανιταρόσουπα αλάδωτη/λαδερή

Απλή, ελαφριά και νοστιμότατη μανιταρόσουπα με λίγα υλικά – γιατί «ουκ εν τω πολλώ το ευ!»

Υλικά

  • Μανιτάρια
  • Κρεμμύδια
  • Άνηθος
  • Αλάτι/πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (αν τη θέλουμε λαδερή)
  • Λεμόνι (προαιρετικά)
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια όπως βλέπουμε στην εικόνα.

Αν θέλουμε τη σούπα αλάδωτη, βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει λίγο νερό.

Αν τη θέλουμε λαδερή, βάζουμε να κάψει ΛΙΓΟ ελαιόλαδο. Το πολύ θα το προσθέσουμε στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το υγρό της επιλογής μας φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μειωθούν σε όγκο, βγάζοντας στην κατσαρόλα το νόστιμο ζουμί τους.

Όταν έχουν μειωθεί σε όγκο προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, νερό και αν θέλουμε λίγο μοσχοκάρυδο κι αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.

Μετά δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι, αν θέλουμε.

Στη συνέχεια έχουμε 3 επιλογές:

1) Σερβίρουμε και τρώμε τη σούπα όπως είναι

2) Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ να γίνει βελουτέ

3) Κρατάμε όσες κουταλιές μανιτάρια θέλουμε, πολτοποιούμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα και μετά την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια που κρατήσαμε (αυτό κάνω εγώ).

Ό,τι και να κάνουμε, σε περίπτωση που θέλουμε τη σούπα λαδερή αφήνουμε την προσθήκη του υπόλοιπου ελαιολάδου για το τέλος της επεξεργασίας, ώστε αυτό να ζεσταθεί λιγότερο και να διατηρήσει περισσότερες βιταμίνες. Για τον ίδιο λόγο προσθέτουμε τελευταίο και το λεμόνι.

Καλη επιτυχία και καλή όρεξη!

πηγή