Επίκαιρα

Νέα ισραηλινή μελέτη: Αυτοί που έχουν περάσει κορωνοϊό έχουν ισχυρότερη ανοσία από αυτούς που έκαναν το εμβόλιο!

Η φυσική ανοσία που προέρχεται όταν κάποιος έχει ασθενήσει από τον κορωνοϊό είναι κατά 13 φορές  ισχυρότερη από αυτή που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech νετά και τις δύο δόσεις.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας νέας έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και σύμφωνα με την οποία τα άτομα που ασθένησαν από τον SARS-CoV-2 έχουν αναπτύξει ισχυρότερα αντισώματα και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν συμπτώματα ή χρειαστούν νοσηλεία σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ήδη!

Στα συμπεράσματα της μελέτης τονίζεται η δυνατότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού να αντιμετωπίζει τη  μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19, αν και τονίζουν ότι ο εμβολιασμός προστατεύει τον ασθενή εάν αυτός εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Παράλληλα στην ίδια μελέτη τονίζεται ότι η εσκεμμένη μόλυνση από τον COVID-19 προκειμένου να αναπτυχθούν αντισώματα και να μην χρειαστεί ο εμβολιασμός είναι μια κίνηση που εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο.

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι ο κόσμος να πει: “Όλα εντάξει πάω έξω και θα κολλήσω τον COVID-19. Θα πάνω σε ένα πάρτι για να κολλήσω ” Μην το κάνμουν αυτό γιατί μπορεί να πεθάνουν», αναφέρει ο Michel Nussenzweig λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockefeller.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι άτομα τα οποία είχαν ασθενήσει από τον COVID-19 και στη συνέχεια πήραν την 1η δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech ήταν περισσότερο προστατευμένοι από μια επιμόλυνση από αυτούς που είχαν ασθενήσει αλλά ήταν ακόμη ανεμβολίαστοι.

πηγή