Επίκαιρα

Ο Αντώναρος έτοιμος να καταθέσει υπέρ Κούβελα: «Τι εισαγγελική έρευνα πρέπει να γίνει για την παραπληροφόρηση του Μητσοτάκη;»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στο Facebook, ασκεί δριμεία κριτική στον εισαγγελέα που ερευνά τον καθηγητή Δημήτρη Κούβελα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο καραμανλικός πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει μάλιστα έτοιμος να καταθέσει υπέρ του κ. Κούβελα και αναρωτιέται τι εισαγγελική έρευνα πρέπει να γίνει για τη συστηματική παραπληροφόρηση των Ελλήνων από τον πρωθυπουργό. Έγραψε:

«Εάν ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας είναι “ύποπτος” για διασπορά ψευδών ειδήσεων επειδή λέει ευθαρσώς και με συνέπεια -προς τον εαυτό του και την κοινωνία- τις επιστημονικά στοιχειοθετημένες απόψεις του, τότε αναρωτιέμαι τι εισαγγελική έρευνα πρέπει να γίνει για την συστηματική παραπληροφόρηση των Ελλήνων σχετικά με το “τέλος της πανδημίας” που έχει επαγγελθεί τόσες φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

»Δεν λέω. Μπορεί η σχετική έρευνα να οφείλεται σε υπερβάλλοντα ζήλο εισαγγελικού λειτουργού που φαίνεται πως έχει άγρια μεσάνυχτα για το τι σημαίνουν φαρμακοεπαγρύπνηση η κίτρινη καρτα στη φαρμακολογία.

»Δεν λέμε άλλωστε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;

»Η ανεξαρτησία επιτρέπει ακόμη και τη διενέργεια λανθασμένων κινήσεων. Όλοι κρίνονται. Φυσικά και οι κρίνοντες.

»Διαπιστώνω, ωστόσο, ότι η τοξική επιχειρηση “ελεεινολόγησης” και απαξίωσης του Κούβελα αλλά και όσων εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από το αναξιόπιστο κυβερνητικό αφήγημα ανεβάζει στροφές.

»Έτσι όμως αποκαλύπτεται:

»1. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εσωτερική περιδίνηση γιατί διαπιστώνει ότι και έδαφος χάνει και ο,τι της έχει απομείνει από αξιοπιστία.

»2. Η αντίδραση των κυβερνώντων κι όσων συμμερίζονται τις τακτικές της εκφεύγει όλο και πιο διακριτά προς τα πεδία του αυταρχισμού — ακριβώς λόγω του εκνευρισμου των κρατούντων..

»Αλίμονο να μας σκιάζουν τέτοιες πολιτικά παιδιάστικες αντιδράσεις που μόνο πρόσκαιρα θέτουν σε αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αντιλήψεις.

»Αντιθετα χαλυβδώνοιυν την πεποίθηση μου/μας ότι Μητσοτάκης και κομπανία τα έχουν χαμένα. Επιμένω λοιπόν: Τα καλύτερα έρχονται. Stay tuned.

»YΓ. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι, αν χρειασθεί η μαρτυρία μου για το θέμα Κούβελα (για το οποίο ξέρω αρκετά), είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Θα περιμένω να δω».

πηγή