Επίκαιρα

Ο Γάλλος εμπειρογνώμονας που προωθεί τα εμβόλια στα παιδιά είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Rothschild

Αρχικά, δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του RT σχετικά με το τι έχει να πει ο “κύριος Εμβόλιο” της Γαλλίας, Alain Fischer, σχετικα με το γιατί οι νέοι πρέπει να εμβολιάζονται και μάλιστα γρήγορα.

Ο Fischer, ένας ιατρικός συνεργάτης του Rothschild και παιδιατρικός ανοσολόγος, βάζει τις αριθμητικές επιταγές πάνω από τις ηθικές με τη δική του επιχειρηματολογία. Η «ανοσία της αγέλης», του φυσικού είδους, είχε μάλλον επιτευχθεί εδώ και πολύ καιρό σύμφωνα με τους περισσότερους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα είναι εφικτή μόνο με τον εμβολιασμό των νέων. Δήλωση εντελώς αδιανόητη.

Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι “μια αριθμητική επιταγή”, λέει ο υπεύθυνος στρατηγικής για τα εμβόλια

Από το RT France

Ο υπεύθυνος για τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης κρίνει ότι είναι απαραίτητο “να εμβολιαστεί το 90% των 12 έως 100 ετών” για να επιτευχθεί η ομαδική ανοσία, εξηγώντας επίσης ότι “ο εμβολιασμός θα μειώσει τον κίνδυνο κλεισίματος των ιδρυμάτων στην αρχή της σχολικής χρονιάς”.

Ο εμβολιασμός των ανηλίκων άνω των 12 ετών – ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου – είναι μια “αριθμητική επιταγή” για να πλησιάσουμε την ομαδική ανοσία κατά του Covid-19, διαβεβαίωσε ο καθηγητής Alain Fischer, υπεύθυνος για τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche.

“Η ιδέα του εμβολιασμού των εφήβων αντί των απρόθυμων ενηλίκων είναι ηθικά απαράδεκτη”, αλλά “το άνοιγμα του εμβολίου στους εφήβους την Τρίτη δικαιολογείται”, διότι “είναι μια αριθμητική επιταγή: για να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, πρέπει να εμβολιαστεί το 90% των παιδιών ηλικίας 12 έως 100 ετών- τόσο πολύ ώστε θα παραμείνει απρόσιτο ακόμη και αν εμβολιαστούν σχεδόν όλοι οι ενήλικες”, υποστηρίζει ο ειδικός στην παιδιατρική ανοσολογία σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου.

Ο Alain Fischer αναφέρει επίσης για τους εφήβους – οι οποίοι έχουν χαμηλό κίνδυνο υγείας έναντι του Covid-19 – ένα “ατομικό όφελος με την κοινωνική και ψυχολογική έννοια”, διότι “πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την πανδημία” με εγκατάλειψη του σχολείου και πολύ βαριές ψυχολογικές επιπτώσεις για τους νέους που στερούνται το κολέγιο ή το λύκειο.

“Ο εμβολιασμός θα μειώσει τον κίνδυνο κλεισίματος σχολείων στην αρχή της σχολικής χρονιάς και γνωρίζουμε ότι οι έφηβοι συμμετέχουν εξίσου με τους ενήλικες στην κυκλοφορία του ιού, οπότε πρέπει να προχωρήσουμε”, συνέχισε ο υπεύθυνος για τον εμβολιασμό στη Γαλλία.

Στις 12 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι ξεπεράστηκε το συμβολικό ορόσημο των 30 εκατομμυρίων Γάλλων που έλαβαν την πρώτη δόση, ένα “όμορφο σύμβολο”, σύμφωνα με τον καθηγητή Φίσερ, ο οποίος όμως θεωρεί ότι “έχει περισσότερο νόημα να σκεφτούμε με βάση τον αριθμό των Γάλλων που προστατεύονται”.

“Ας κάνουμε μια απλή πρόσθεση: αν προσθέσουμε τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους, εκείνους που έχουν λάβει μια δόση για τουλάχιστον 15 ημέρες και επομένως έχουν ήδη μερική ανοσία, εκείνους που έχουν φυσική ανοσία αφού έχουν κάνει το Covid, φτάνουμε σε περίπου 32 εκατομμύρια”, υπολογίζει ο γιατρός.

“Άρα σχεδόν ο μισός πληθυσμός είναι προστατευμένος. Υπάρχει μια ομαδική ανοσία στον ορίζοντα”, σημειώνει ο Alain Fischer. “Αλλά είναι σαν ένας μαραθώνιος από τον οποίο έχουμε ήδη τρέξει τα δύο τρίτα. Και ξέρουμε ότι το τελευταίο θα είναι το πιο δύσκολο”, προειδοποιεί.

Ο Alain Fischer, ο “κύριος εμβόλιο” της κυβέρνησης, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Edmond De Rothschild

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2020, ο Alain Fischer έχει γίνει ο “κύριος εμβόλιο” της κυβέρνησης, διορισμένος από τον πρωθυπουργό Jean Castex.

Αυτός ο καθηγητής ανοσολογίας είναι εκεί για να ωθήσει τους Γάλλους να εμβολιαστούν. Και αν έξι Γάλλοι έχουν ήδη πεθάνει μετά τον εμβολιασμό, ο Alain Fischer απηχεί την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, η οποία θεωρεί ότι πρόκειται μόνο για “περιστατικά”.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν σχεδόν καθόλου μια άλλη πτυχή της επαγγελματικής κάρτας του Alain Fischer. Ο Alain Fischer είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Edmond de Rothschild. Αυτός πρέπει να είναι ένας επιπλέον λόγος για να είναι συνομιλητής του Εμανουέλ Μακρόν…

πηγή