Ορθοδοξία

Ο μεγάλος άνθρωπος που πίστευε στον Θεό

«Στα νιάτα μου, δεν πίστεψα στον Θεό. Ένας άθεος στην οικογένεια ενός ιερέα είναι σαν μια χήνα σε ένα κοπάδι – μια σπανιότητα.

Όταν είπα στον πατέρα μου ότι δεν ήθελα να ακολουθήσω τα χνάρια του γιατί δεν πίστεψα στον Θεό, ο πατέρας, σε αντίθεση με τις προσδοκίες, δεν θύμωσε.

Με κοίταξε με την ιδιαίτερη ματιά στην οποία οι γιατροί εξετάζουν σοβαρά άρρωστους ασθενείς και είπε ότι κάποιος έρχεται στην αληθινή πίστη μέσω αμφιβολιών. Η αμφιβολία είναι ένας πειρασμός που πρέπει να ξεπεραστεί για να αποκτήσει μια ισχυρή, αμετάβλητη πίστη.

Μου πήρε πάνω από 40 χρόνια. Ήρθε η μέρα (ο πατέρας μου δεν ήταν πλέον ζωντανός) όταν συνειδητοποίησα ότι ο Θεός υπάρχει.

Κάθε ανεξερεύνητο μυστήριο του σύμπαντος, κάθε ανακάλυψη με έφερε πιο κοντά στην ιδέα της ύπαρξης ενός ακατανόητου Ανώτερου Σχεδίου, του Νόμου πάνω απ ‘όλους τους νόμους.

Μερικοί συνεχίζουν να με θεωρούν ασυνείδητο υλιστή, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήμουν πλέον έτσι. Ήρθα στην πίστη μέσα από μια μακρά περίοδο άρνησης και η πίστη μου είναι ισχυρή, όπως πρόβλεψε ο πατέρας μου.

Πηγή: Ημερολόγια Tesla N. Μπορώ να εξηγήσω πολλά