Επίκαιρα

Ο Πάπας, οι οίκοι ανοχής στον Καναδά και ο… Σκάι

Αγαπητά μου κορίτσια ειδικά εκεί στον ΣΚΑΪ , διαβάστε πολύ προσεκτικά!!! 
Κάποτε, ο Πάπας της Ρώμης επισκέφτηκε τον Καναδά! Κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο τον είχαν περικυκλώσει οι δημοσιογράφοι. Ένας εξ αυτών, τον πλησίασε και τον ρώτησε:
 
– «Παναγιώτατε, τι γνώμη έχετε για την Πορνεία και τους Οίκους ανοχής στον Καναδά»;
 
Αμέριμνος ο Πάπας, γυρίζει προς τον δημοσιογράφο και τον ρωτά: 
 
– «Εχει ο Καναδάς Οίκους Ανοχής;»
 
Εκείνη την ημέρα, δεν έγινε τίποτα! Την επόμενη μέρα όμως, ξέσπασε στον Καναδά ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο μεταδόθηκε αστραπιαία σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη! Ο λόγος ήταν ότι η εφημερίδα του δημοσιογράφου, κυκλοφόρησε με πηχυαίους τίτλους ένα πρωτοσέλιδο, με την φωτογραφία του Πάπα στο αεροδρόμιο του Καναδά με τον τίτλο:
 
«ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΗΡΘΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ»
 
Ακριβώς αυτό κάνανε στον ΣΚΑΙ, αλλά και σε πλήθος άλλων ΜΜΕ που έχουν μπερδέψει το … σώβρακο με τη γραβάτα! Διδάξατε κιτρινισμό και παραπληροφόρηση με την υπόθεση του μονταρισμένου βίντεο του παπά από τα Νέα Σίλατα (κι όχι Σιλάτα) Χαλκιδικής, κορίτσια! 
 
Και μπορεί η ιστορία με την επίσκεψη του Πάπα στον Καναδά να αποτελεί έναν αστικό μύθο που διδάσκεται σε σχολές δημοσιογραφίας, ως ο ορισμός του κιτρινισμού και της παραπληροφόρησης, αλλά η δικιά σας αμαρτία, είναι ολοζώντανη και αντικατοπτρίζει κάτι πολύ συγκεκριμένο!!! Αντικατοπτρίζει το πανάθλιο επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα!
 
Ενα λειτούργημα που έχει απαξιωθεί στην χώρα μας όσο κανένα άλλο και έχει καταντήσει μια πατσαβούρα για όλες τις χρήσεις, που αντί για να ασκεί έλεγχο στην Εξουσία, τελικά , γίνεται ένα με αυτήν και ασκεί κριτική στους … πολίτες! 
 
Εχω λοιπόν την εντύπωση ότι στις Ευρωπαϊκές σχολές δημοσιογραφίας στο μέλλον, όταν θα διδάσκουν το μάθημα του … κιντρινισμού, θα αναφέρονται πλέον όχι στον Πάπα και στον Καναδά, αλλά στον παπά της Χαλκιδικής και στην Ελλάδα !!!
Γιώργος Αδαλης.
Ντράπηκε και η ντροπή, σιχάθηκε και το αίσχος σε τούτη τη χώρα !
 
ΥΓ.
Αν ο Μπαμπινιώτης ήταν ένας από εμάς, σήμερα στο γράμμα “Κ” δίπλα από την λέξη “κιτρινισμός”, θα είχε τις μούρες σας!