Όμορφα μηνύματα

Οι Άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος έκαναν το θαύμα τους και συγκλονίζουν την Καβάλα

Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος: Ο 16χρονος Δημήτρης επανέρχεται στη ζωή με την χάρη των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου. Αποκλειστικές και συγκλονιστικές μαρτυρίες του πατέρα και του ιερέα Ιωάννη Μαρέλη.

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βιώνουν καθημερινά οι γονείς του 16χρονου Δημήτρη, ο οποίος κατέπεσε προ μηνός από την οροφή του Κολυμβητηρίου Ξάνθης και έκτοτε νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ένα παλληκάρι που παλεύει ώρα με την ώρα για να… πάρει πίσω τη ζωή του και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, ζει το ένα θαύμα μετά το άλλο.

Θαύματα με όλη την σημασία της λέξης, αφού μετά την «εμπράγματη ευλογία» που πήρε από τους Αγίους Πορφύριο και Παΐσιο, ο νεαρός έχει αποσωληνωθεί, κουνά τα μέλη του σώματός του και παράλληλα άρχισε να σιτίζεται και από το στόμα, αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της ΜΕΘ, που και αυτοί με την σειρά τους κάνουν λόγο για ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ.

Όπως αποκαλύπτουν στην «Θ» ο πατέρας του Δημήτρη κ. Βασίλης και ο π. Ιωάννης Μαρέλης, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού, «οι γιατροί είχαν εναποθέσει και αυτοί τις ελπίδες τους στον Θεό, λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης της υγείας του».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και από την δεύτερη μέρα εισαγωγής του Δημήτρη στην ΜΕΘ Καβάλας, όταν ο π. Ιωάννης, δέχθηκε ένα τηλέφωνο από φιλικό ζευγάρι των γονέων του 16χρονου Δημήτρη, οι οποίοι τον παρακαλούσαν να μεταβεί στην Καβάλα με το «σκουφάκι» του Αγίου Παϊσίου (με τη χάρι του οποίου μια εβδομάδα πριν την ημέρα εκείνη, ένας 22χρονος στην ίδια ΜΕΘ, επανήλθε, ενώ οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά…), το οποίο και κληρονόμησε «πνευματικό παιδί» του Αγίου ο κ. Ανέστης Μαυροκέφαλος από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος και έχει φιλικές σχέσεις με τον πατέρα Ιωάννη.

Αμέσως ο ιερέας, συμφώνησε να μεταβεί στην Καβάλα, εξηγώντας ωστόσο ότι εκείνη στην στιγμή, λόγω της μεγάλης απόστασης (Ξάνθη- Αλεξανδρούπολη- Καβάλα) ήταν αδύνατον να φέρει άμφια του Αγίου Παϊσίου. Τότε, σκέφθηκε πως η καλύτερη δυνατή λύση, ήταν να παρακαλέσει την Ηγουμένη Άννα (μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Προφυρίου, που βρίσκεται στον Γέρακα Ξάνθης) να του παραχωρήσει το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Προφυρίου, το οποίο βρίσκεται στην Ι. Μονή.

«ΗΧΗΣΑΝ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Έτσι και έκανε. Με το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου λοιπόν, μετέβη στην Καβάλα και προσευχήθηκε για την υγεία του Δημήτρη. Κατά την διάρκεια των ευχών μάλιστα, σάστισε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αφού μέσα στην απόλυτη ησυχία, ήχησαν (όπως ηχούν κάθε φορά, για κάθε ζωτικό όργανο που λειτουργεί) τα μηχανήματα με τα οποία ήταν διασωληνομένος ο 16χρονος.

Και έπειτα από όλα αυτά…ακολούθησαν και άλλα μικρά και μεγάλα θαύματα με τα δυο σημαντικότερα να είναι το παραπάνω αλλά και αυτό με τον Άγιο Παισιο, η χάρη και η δύναμη του οποίο έφτασε στον μικρό, περίπου μια εβδομάδα μετά.

«Το ζευγάρι αυτό δεν το γνώριζα. Όταν έγινε το ατύχημα στις 22 Απριλίου το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής 23 Απριλίου (Κυριακή του Θωμά και Κυριακή του Αγίου Γεωργίου). Την επομένη του ατυχήματος, το βράδυ μου τηλεφώνησε μια κυρία από την Ενορία μου η οποία είναι συνεργάτης μου στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Η κ. Μάρθα Γκλαβίνη. Ο υιός της Ανδρέας και η σύζυγός του Σοφία, έχουν φιλικές σχέσεις με τους γονείς του παιδιού. Του Βασίλη και της Κυριακής.

Όταν λοιπόν συνέβη το γεγονός μεταφέρθηκαν και αυτοί μαζί με τους γονείς στην Καβάλα. Έγινε το βράδυ η χειρουργική επέμβαση και ο μικρός μπήκε στην Εντατική. Εκεί όμως κάποιοι νοσηλευτές, που έβλεπαν τους γονείς να υποφέρουν, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υπήρχαν ελπίδες και τα 24ωρα ήταν πολύ κρίσιμα, είπαν ότι οι ίδιοι έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος 15 μέρες πριν το ατύχημα του Δημήτρη, με έναν 22χρονο στην ΜΕΘ κλινικά νεκρό, οι γονείς του οποίου ζήτησαν να φέρουν το σκουφάκι του Αγίου Παΐσίου, να τον σταυρώσουν γιατί δεν υπήρχαν άλλες ελπίδες».

«Ο ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ, ΞΥΠΝΗΣΕ…»

Και ο Ανέστης Μαυροκέφαλος, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά εδώ και 12 χρόνια, ήταν πνευματικοπαίδι του Αγίου Παϊσίου και έχει κάποια κειμήλια του Αγίου. Ζήτησαν λοιπόν οι γονείς του 22χρονου να φέρει το σκουφάκι Του και το γιλεκάκι Του και να σταυρώσουν το παληκάρι καθώς άλλη ελπίδα δεν υπήρχε παρά μόνο ο Θεός. Όντως λοιπόν πήγε ο Ανέστης και το παιδί ξύπνησε. Ο κλινικά νεκρός ξύπνησε. Όλα ξεκίνησαν από εκεί. Το παιδί συνήλθε, σηκώθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του.

Αυτό όμως το έζησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μέσα στην ΜΕΘ Καβάλας» συνεχίζει ο ίδιος, ενώ για τον μικρό Δημήτρη υπογραμμίζει πως «όταν είδαν αυτό το γεγονός πριν 15 μέρες και το γεγονός του 16χρονου που ήταν πολύ βαριά, απευθύνθηκαν στους γονείς του και τους είπαν το θαύμα του Αγίου Παϊσίου και να βρουν τρόπο να σταυρώσουν το παιδί, αφού επιστημονικά ελπίδες δεν υπήρχαν. Το άκουσε λοιπόν αυτό το φιλικό ζευγάρι και μέσω της μητέρας τους που είναι πολύ κοντά σε μένα, με ειδοποίησαν, επειδή ασχολούμαι με τον Άγιο Παϊσιο και τον Άγιο Πορφύριο, για να φέρω κάτι του Αγίου.

Όμως εκείνη στην στιγμή δεν είχα τίποτα και ήταν πολύ αργά. Έτσι σκέφτηκα τον Άγιο Πορφύριο, γιατί περίπου ένα μήνα πριν είχαμε επισκεφθεί με το κατηχητικό την Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου (στο πλαίσιο της επίσκεψης στις Ιερές Μονές της Ξάνθης). Εκεί μας ξενάγησε η αδελφή Άννα και μας είπε ότι το Πετραχήλι που ήταν κρεμασμένο σε μια βιτρίνα μέσα στον Ναό, είναι του Αγίου Προσφυρίου.

Προσκυνήσαμε και την Χάρι του. (Όταν γνώρισε η αδελφή Άννα τον Άγιο, ο ίδιος έδωσε ευλογία στο Πετραχήλι και η αδελφή Άννα το τοποθέτησε εκεί για να το προσκυνά ο κόσμος). Όταν λοιπόν μου ζήτησαν κάτι, αυτομάτως το μυαλό μου πήγε εκεί. Τηλεφώνησα λοιπόν στην αδελφή Άννα και της το ζήτησα, εκείνη δέχθηκε και ανέβηκα εκεί, το πήρα και έφυγα για την Καβάλα.

Πήρα επίσης και έναν Σταυρό και το βιβλίο με τις ευχές περί υγείας. Μπήκαμε μέσα με τους γονείς και έβαλα το Πετραχήλι και αισθάνθηκα ένα κάψιμο, στην πλάτη μου. Έπειτα έβαλα την άκρη του, στο κεφαλάκι του παιδιού (λόγω της πολύ άσχημης κατάστασής του, ρώτησα αν μου επιτρέπεται).