Επίκαιρα

Οι εκβιασμοί του Μαξίμου στον Ιβάν Σαββίδη έπιασαν τόπο. Όλο το παρασκήνιο!

Για το ενδιαφέρον του ΕλληνοΑμερικάνου Τζόν Καλαφάτη, με εντολή Μαξίμου, για το OPEN σας έχουμε ήδη ενημερώσει.Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι το …deal έκλεισε και ο Τζων Καλαφάτης, ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός ταινιών που διαθέτει ιδιόκτητα studio στην Νέα Υόρκη αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, θα αποκτήσει το 30% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον Ιβάν Σαββίδη χωρίς να βάλει ούτε μισό ευρώ με δέσμευση να αγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό με 23.000.000 ευρώ… εν καιρό!

[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]
Η συμβολική αυτή κίνηση γίνεται όπως μαθαίνω στα πλαίσια της καλής διάθεσης που επιδεικνύει ο Ρώσος επιχειρηματίας προς τον Αμερικανικό παράγοντα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Ελληνική κυβέρνηση, που εδώ και καιρό πιέζεται από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ σχετικά, δεν θα του επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους Ρώσους ολιγάρχες!

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για το 71% του ΟΛΘ, πάλι μεταξύ Σαββίδη και Καλαφάτη, ωστόσο στην περίπτωση αυτή το τίμημα θα είναι πραγματικό και όχι εικονικό ή συμβολικό καθώς το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οπότε λογικά θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή όσον αφορά στις αποτιμήσεις!

Η υπόθεση εξαγοράς του ΟΛΘ από τον Ελληνοαμερικανό προχωρά με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και με την βεβαιότητα ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες ως συνήθως θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά των μετοχών του ΟΛΘ από τον ομογενή παραγωγό. Το Μαξίμου πίεσε τον Σαββίδη μέχρι τέλους και ως φαίνεται τα κατάφερε.

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!