Επίκαιρα

Οι γιγάντιοι σεισμοί που μόλις γίναμε μάρτυρες στην Τουρκία είναι μόνο η αρχή…

Η πλήρης και απόλυτη καταστροφή που βλέπουμε στην Τουρκία αυτή την στιγμή πρέπει να ραγίσει τις καρδιές όλων μας. Εκατοντάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και χιλιάδες νεκροί και τραυματίες έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια. Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει βιώσει η περιοχή εδώ και έναν αιώνα. Δυστυχώς, αυτόν τον γιγάντιο σεισμό ακολούθησε μια αδυσώπητη σειρά μετασεισμών που περιελάμβανε έναν άλλο γιγάντιο σεισμό. Το ταρακούνημα συνεχίζεται ακόμα και όταν γράφω αυτό το άρθρο, και υπάρχουν μερικά μέρη της Τουρκίας που δε θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια μετά από αυτό.

Michael Snyder – theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένας σεισμολόγος ονόματι Tyler Metcalf προειδοποιεί ότι θα μπορούσαμε να δούμε πολλές δονήσεις σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες:

Ο σεισμολόγος Tyler Metcalf εξηγεί τι είναι πιθανό να συμβεί τώρα:

Οι μεγάλοι σεισμοί στην Τουρκία πιθανότατα οδήγησαν σε αποσταθεροποίηση των ρηγμάτων σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλοί σεισμοί σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο τις επόμενες λίγες έως αρκετές ημέρες.

Η προειδοποίηση του Metcalf βασίζεται σε μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον που ανακάλυψε ότι ένας μεγάλος σεισμός σε ένα μέρος του πλανήτη μπορεί να προκαλέσει μεγάλους σεισμούς σε άλλα μέρη του πλανήτη…

Αλλά η ανάλυση OSU των σεισμικών δεδομένων από το 1973 έως το 2016 – μια ανάλυση που απέκλειε δεδομένα από ζώνες μετασεισμών – χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα χρονικά παράθυρα από ό,τι σε προηγούμενες μελέτες, έδωσε ευδιάκριτα στοιχεία πως τις τρεις ημέρες μετά από έναν μεγάλο σεισμό, άλλοι σεισμοί ήταν πιο πιθανό να συμβούν .

Κάθε δοκιμαστική περίπτωση στη μελέτη αντιπροσώπευε ένα ενιαίο παράθυρο τριών ημερών με ένα σεισμό μεγάλου μεγέθους (6,5 ή μεγαλύτερο) που υποπτευόταν ότι προκάλεσε άλλους σεισμούς, και συνόδευε κάθε περίπτωση μια ομάδα ελέγχου 5.355 τριήμερων περιόδων που δε σημειώθηκε σεισμός.

«Οι περιπτώσεις δοκιμών έδειξαν μια σαφώς ανιχνεύσιμη αύξηση σε σχέση με τα βασικά ποσοστά», είπε ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης, Robert O’Malley, ερευνητής στο Κολέγιο Γεωργικών Επιστημών του OSU. «Οι σεισμοί αποτελούν μέρος ενός κύκλου συσσώρευσης και απελευθέρωσης τεκτονικού στρες. Καθώς οι ζώνες ρήγματος πλησιάζουν στο τέλος αυτού του σεισμικού κύκλου, μπορεί να φτάσουμε σε σημεία ανατροπής και να προκληθεί ενεργοποίηση».

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος, τόσο πιο πιθανό είναι ένας σεισμός να προκαλέσει άλλο σεισμό. Σεισμοί υψηλότερου μεγέθους, που συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται επίσης να πυροδοτούνται συχνότερα από τους μικρότερους.

Μιλώντας για μεγάλους σεισμούς σε άλλα μέρη του πλανήτη, μόλις γίναμε μάρτυρες του μεγαλύτερου σεισμού που γνώρισε η περιοχή του Μπάφαλο «εδώ και 40 χρόνια»:

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο σεισμός σημειώθηκε 1,24 μίλια ανατολικά-βορειοανατολικά της Δυτικής Σενέκα, στη Νέα Υόρκη, με βάθος 1,86 μιλίων γύρω στις 6:15 π.μ., σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ναι, αυτό πραγματικά συμβαίνει.

Όπως ανέφερα στο τελευταίο μου βιβλίο, εισερχόμαστε σε μια εποχή που θα υπάρχουν εξαιρετικά ισχυροί σεισμοί σε διάφορα μέρη.

Ο πλανήτης μας δεν ήταν ποτέ ένα ιδιαίτερα σταθερό μέρος, και τώρα γίνεται πολύ λιγότερο σταθερός.

Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα σημαντικά γεωφυσικά γεγονότα το 2023 και μετά, και ο θάνατος και η καταστροφή που θα δούμε θα είναι απολύτως συγκλονιστικά.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δε θέλουν να το ακούσουν αυτό.

Αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να ακούσουν είναι ότι όλα θα πάνε μια χαρά.

Θα μπορούσα να σας το πω, αλλά δε θα ήταν αλήθεια.

Αυτό που μόλις είδαμε στην Τουρκία είναι μόνο η αρχή, γιατί ακόμη μεγαλύτερο ταρακούνημα βρίσκεται μπροστά μας.

https://www.freepen.gr/2023/02/blog-post_404.html

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!