Στρατηγική, Επίκαιρα

Οι Κούρδοι χτυπούν αλύπητα! Τουρκικό “Βιετνάμ” σε Ιράκ και Β.Συρία

Επιχείρηση εκδίκησης για τους τουρκικού βομβαρδισμούς με αεροσκάφη F-16 κατά αμάχων, ξεκίνησαν οι  κουρδικές δυνάμεις,  που προετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την νέα επικείμενη τουρκική επίθεση στην Βόρεια Συρία.

Στις 9:00πμ την 11η Οκτωβρίου, οι κουρδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ειδική επιχείρηση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή του Κάστρου Badawiyeh, όπου κατέστρεψαν ένα τουρκικό άρμα μάχης και σκότωσαν 3 Τούρκους στρατιώτες.

https://twitter.com/enhawarnews/status/1448667528532791300/photo/1

 

Την ίδια στιγμή το Κέντρο Τύπου του ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων πραγματοποίησαν ευρείας κλίμακας ενέργειες “εκδίκησης” εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή Ζαπ στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

 

Κούρδοι κομάντος στοχοποίησαν τουρκικά στρατεύματα στις περιοχές Ζαπ και Τσουκούρτσα. “Στις 14 Οκτωβρίου, οι τουρκικές δυνάμεις στο Φυλάκιο Şikêr στην περιοχή Çukurca του Χάκαρι δέχθηκαν πυρά από τις κουρδικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης.

Την ίδια ημερομηνία, θέση των τουρκικών δυνάμεων στο Κέλα Μπεντέου στην περιοχή Ζαπ χτυπήθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις και ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, καταστράφηκε η υποδομή, ένα ρυμουλκούμενο πυροβόλο, ενώ σκοτώθηκαν και δύο Τούρκοι στρατιώτες.

Εκ νέου στις 14 Οκτωβρίου, Τούρκοι στρατιώτες στην περιοχή Girê Koordîne της περιοχής Zap χτυπήθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις με βαριά όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Δύο Τούρκοι στρατιώτες.

 

“Αυτές οι ευρείας κλίμακας ενέργειες των κουρδικών δυνάμεών μας πραγματοποιήθηκαν για να εκδικηθούν τους νεκρούς Κούρδους μάρτυρες (Fermandar Cumali Çorum) που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα χρήσης χημικών όπλων από τους Τούρκους’, αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση.

Αμέσως η τουρκική πολεμική αεροπορία ανέλαβε να ισοπεδώσει όλα τα χωριά στην περιοχή με τη ανοχή του ιρακινού κράτους, μόνο που οι Κούρδοι έχουν μετακινήσει τις δυνάμεις τους σε πιο ασφαλείς περιοχές διεξάγοντας ορεινό αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων”, αναφέρει το στρατηγείο των Κούρδων

Σε τουρκικό “Βιετνάμ” όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο του Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

ΠΗΓΗ