Επίκαιρα

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΑΛ Ή ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΡΑΒΊΝΟΣ

Σε πρόσφατο μήνυμά του, ένας σεβαστός ραβίνος κατακεραύνωσε τους θρησκευόμενους Εβραίους που βλέπουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ ως έναν από τους δικούς τους.

israel365news.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

 

Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Shilo, ραβίνος David Bar-Hayim, προειδοποίησε τους οπαδούς του ότι επειδή ο Bennett μπορεί να φαίνεται εξωτερικά θρησκευόμενος, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος ή ότι ηγείται με περισσότερη βιβλική πεποίθηση από οποιονδήποτε από τους προηγούμενους ηγέτες του Ισραήλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ο θρησκευόμενος σιωνιστικός κόσμος δεν πρέπει να θεωρεί ότι έχει επιτύχει κάποιο μεγάλο επίτευγμα”, δήλωσε ο ραβίνος Bar-Hayim. “Αν σήμερα έχουμε έναν πρωθυπουργό που φοράει ένα κιπά θα πρέπει να προσθέσει κανείς ένα μικροσκοπικό κιπά, στο κεφάλι του, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί τον ορισμό της επιτυχίας για τον θρησκευτικό σιωνιστικό κόσμο”.

“Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά μέρος του προβλήματος, το οποίο είναι απλώς περισσότερο από τα ίδια και κατά κάποιο τρόπο ακόμη χειρότερο από ό,τι ήταν πριν. Αυτό δεν είναι η λύση. Δεν είναι αυτή η κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο εβραϊκός λαός και σίγουρα δεν είναι κάτι που ο θρησκευτικός σιωνιστικός κόσμος θα έπρεπε να αποδέχεται με χαρά”.

Ο ραβίνος κάλεσε στη συνέχεια τον εβραϊκό λαό να θυμηθεί το μήνυμα του Ηλία προς τον εβραϊκό λαό από την εποχή της Βίβλου. Ήταν στο όρος Κάρμηλο όπου ο προφήτης προκάλεσε το έθνος του Ισραήλ να επιλέξει μεταξύ του Θεού και του Βάαλ:

Ο Ηλία πλησίασε όλο το λαό και είπε: “Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να χοροπηδάτε ανάμεσα σε δύο απόψεις; Αν ο Χασίμ είναι ο Χασίμ, ακολουθήστε τον- και αν ο Βάαλ, ακολουθήστε τον!” Αλλά ο λαός δεν του απάντησε ούτε μια λέξη (Βασιλέων 1 18:21).

Ο ραβίνος ολοκλήρωσε το μήνυμά του λέγοντας ότι σε αντίθεση με τον εβραϊκό λαό στις ημέρες του Ελιγιάχου, ο οποίος δεν μπορούσε να πάρει μια απόφαση μεταξύ του να ακολουθήσει τον Βάαλ και τον Θεό, ο εβραϊκός λαός σήμερα πρέπει να κάνει μια επιλογή και να ακολουθήσει τον Θεό και την Τορά του.