Επίκαιρα

Πενταπλασιασμός των εισαγωγών με Covid-19 στα νοσοκομεία παρά τις διώξεις και τα αστυνομικά μέτρα

Αμέτρητες απαγορεύσεις, έλεγχοι, πρόστιμα, υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλά και «φιλοδωρήματα» συνθέτουν το «παζλ» του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το αποτέλεσμα; Τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα.

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μέσα σε μία εβδομάδα πενταπλασιάστηκαν.

Υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown;

Την εκτίμηση πως αν συνεχίσει η πανδημία με τον ίδιο ρυθμό θα φτάσουμε μέχρι και τις 400 εισαγωγές ασθενών την ημέρα εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, ενδεικτικά της πίεσης που αρχίζει να δέχεται ξανά το σύστημα υγείας είναι τα στοιχεία από το νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο είχε πέντε εισαγωγές, μετά το τέλος της εφημερίας σήμερα το πρωί είχε 25!

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, το προφίλ των ασθενών είναι κυρίως ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70% ενώ ένα 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. Σε σχέση με τις ηλικίες σημείωσε πως οι ασθενείς ξεκινούν από τα 27 έτη και φτάνουν μέχρι τα 90.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες. Αν συνεχίζουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο. Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω που θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα» υπογράμμισε η κ.Παγώνη.

Όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στη μέθοδο της πειθούς!

«Οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων είναι σεβαστές. Αλλά οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως ο δικός μας τρόπος δεν ήταν προσιτός σε αυτούς τους ανθρώπους. Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι. Εάν κατορθώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και φτάσουμε το 80% εμβολιασμένων, μπαίνουμε σε ένα ασφαλή χειμώνα. Αν δεν το πέτυχουμε, γυρίζουμε πίσω. Σε lockdown δεν θα μπούμε, εκτός αν υπάρχουν μερικές περιοχές ή πόλεις που θα μπουν για μερικές μέρες. Δεν αντέχει η οικονομία αλλά lockdown» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

πηγή