Συνταγές

Πικάντικα κεμπάπ με πάπρικα και σουμάκ

Σερβίρουμε αυτό το πικάντικο κεμπάπ με φρεσκοψημένες πίτες

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Γλυκό Κουταλιού Σύκο

9,00 
Παραδοσιακό Γλυκό του Κουταλιού Σύκο με βαθιά μεθυστική γεύση και λαμπερό πράσινο χρώμα! Μία γεύση από τα παλιά με αρώματα και αναμνήσεις...

Γλυκό Κουταλιού Καρύδι

9,00 
Το καρυδάκι Σουρίνη είναι ένα από τα ωραιότερα σπιτικά γλυκά του κουταλιού που υπάρχουν, αν όχι το κορυφαίο. Γίνεται με φρέσκα, τρυφερά καρύδια, που μαζεύουμε την Άνοιξη, όταν η φλούδα τους είναι ακόμα καταπράσινη, πολύ πριν σκληρύνει το εσωτερικό τους και δημιουργηθεί το τσόφλι τους. Έχει μια ασυναγώνιστη γεύση πρά­σι­νου φρού­του, αλλά και ώρι­μου ξηρού καρπού.

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και να σφίξει το μείγμα.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλα, μακρουλά κεμπάπ γύρω από μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια. Τα σφίγγουμε καλά με την παλάμη μας, ώστε να σταθεροποιηθούν.

Ψήσιμο σε ψησταριά

  1. Λαδώνουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 5 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Ψήσιμο στον φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατότερη θερμοκρασία.
  2. Λαδώνουµε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεµπάπ.
  3. Ψήνουµε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, µέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε τα κεμπάπ και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό στη σχάρα ή σε τηγάνι, ίσα να ζεσταθούν. Βγάζουμε τις πίτες από τη σχάρα, απλώνουμε σε καθεμία το κεμπάπ, αφαιρώντας το καλαμάκι, και μοιράζουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε, αν θέλουμε, την πίτα και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/pikantika-kempap-me-paprika-kai-soymak-2/88227/

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΔΙΧΡΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙΑ ΠΕΤΡΕΣ

70,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

48,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός T23-A

24,00 

Ασημένιος σταυρός, με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 3,2×1,9 εκ.

Καστροφάναρο

25,00 

Φαναράκι μεσαιωνικής εμφάνισης σε παλαιωμένο ξύλο με αλυσίδα και γυάλινη υποδοχή για ρεσώ ή μικρά κεριά
Διαστάσεις 23,5 x 30 x 3,5 εκ.

Τυρί Γκούντα σε κονσέρβα. Προσφορά τριών τεμαχίων των 200g

23,00 

Νόστιμο κίτρινο Τυρί Γκούντα Γερμανίας μακράς διαρκείας, ιδανικό για έκτακτες καταστάσεις ανάγκης.
Τρεις κονσέρβες των 200 g (καθαρό βάρος) η κάθε μία.
Διάρκεια Ζωής: Έως 01/ 2032

Κατασκευασμένο στη Γερμανία από τοπικά υλικά
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός

30,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό
Διαστάσεις 20×30 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ SWAROVSKI AMAΖΟΝΙΤΗ

60,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Όλγα

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Όλγα.
Διαστάσεις 18×24

Πίσω στη λίστα