Επίκαιρα

Ποιος είναι ο 46χρονος διάδοχος – φαβορί για να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Οι υποψήφιοι

Αδιαφιλονίκητο «φαβορί» για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης φαντάζει στην παρούσα φάση, ο Αντιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος. Σε ηλικία 46 ετών ο Φιλόθεος, θεωρείται κατάλληλος για να φέρει εις πέρας το έργο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Χαίρει ευρείας αποδοχής από το σύνολο των δεσποτάδων ενώ αποτελεί εκλεκτό ”παιδί” του Λιάπη Ιερωνύμου.

Ο 59χρονος πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πατέρας Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος έλεγχε για χρόνια την Μητρόπολη στην θέση του Άνθιμου, επικουρώντας τον ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του, θεωρείται ισχυρή υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Παραμυθίας. Εκεί, θα μπορεί πλέον να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία και γνώση του.

Για τη Μητρόπολη Παραμυθίας, ενδέχεται να ενδιαφερθεί ως υποψήφιος και ο 70χρονος Μητροπολίτης Βρεσθένης, Θεόκλητος, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2005.

Για την ίδια Μητρόπολη, τρίτος υποψήφιος φαίνεται πως είναι και ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας της επιτροπής συνοδικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου, η υποψηφιότητά του οποίου υποστηρίζεται και από τον γνωστό και μη εξαιρετέο  Δωδώνης, Χρυσόστομο.

Τέλος, για τη Μητρόπολη Φλωρίνης, ως πιθανότερος διάδοχος του Θεόκλητου, εμφανίζεται ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Ειρηναίος Λαφτσής.

με πληροφορίες από rthess.gr

 

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!