Όμορφα μηνύματα

Πώς ένας Έλληνας Ορθόδοξος ιερέας έκανε τον Γιάννη Αντετοκούμπο ευσεβή Χριστιανό

Έχουν γραφτεί εκατομμύρια λόγια για τον σπουδαίο αθλητή Γιάννη Αντετοκούμπο. Όπως και πολλά λόγια έχουν γραφτεί για το ταπεινό του υπόβαθρο, που μεγαλώνει στη φτώχεια στην περιοχή των Σεπολίων της Αθήνας.

Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για την πίστη του και την αφοσίωσή του στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Αντετοκούμπο ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση πριν από πολλά χρόνια με τον πατέρα Ευάγγελο Γκάννα, αγαπημένο ιερέα στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, και βάπτισε τον Γιάννη μαζί με τον αδελφό του Αλέξανδρο στις 28 Οκτωβρίου 2012.

Ακόμα και η ημερομηνία του βαπτίσματος του αστεριού του μπάσκετ ήταν σκόπιμη, καθώς επέλεξε να βαφτιστεί στους Έλληνες Ορθόδοξους την “Ημέρα του ΟΧΙ”, τη δεύτερη πιο σημαντική εθνική εορτή της Ελλάδας. Ο πατριωτισμός και ο σεβασμός της ελληνικής σημαίας του Αντετοκούμπο έχουν συχνά παρατηρηθεί. Για παράδειγμα, όταν οι Έλληνες οπαδοί του στις ΗΠΑ του ζητούν να υπογράψει τη μπλε και άσπρη σημαία γι ‘αυτούς, ο Γιάννης αρνείται.

Ο Αντετοκούμπο χρησίμευσε ως σύνδεσμος μεταξύ της οικογένειάς του και της ενορίας. Τα χρόνια που πέρασε στην Εκκλησία του Αγίου Μελετίου και η Κυριακάτικη Σχολή τους στην κακή γειτονιά στα Σεπόλια ήταν κρίσιμα για τον νεαρό στο ταξίδι του στην ενηλικίωση και συνέβαλαν αναμφισβήτητα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Ο πατέρας Ευάγγελος μίλησε για τον χαρακτήρα του νεαρού φαινομένου του μπάσκετ, τον περιέγραψε ως νεαρό με ηθική που, αντίθετα με τους περισσότερους συνομηλίκους του, δεν είχε καμιά κακία εναντίον της κοινωνίας για τη φτώχεια του.

“Δεν τον θυμάμαι ποτέ να παραπονιέται ή να αισθάνεται ότι έχει πληγεί από τη ζωή και να είναι επιθετικός προς την κοινωνία”, θυμάται ο πατέρας Ευάγγελος. “Μπορεί να πετάει στο γήπεδο, αλλά στην πραγματική ζωή νομίζω ότι στέκεται σταθερά στα πόδια του.”

“Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω ήταν το βλέμμα του Γιάννη. Θεωρώ δύσκολο να το περιγράψω. Υπήρχε μια αθωότητα (στα μάτια του) αλλά και μια ελπίδα. Δεν υπάρχει φόβος και καμία δυσαρέσκεια “, πρόσθεσε ο πατέρας Ευάγγελος.

Ο ιερέας είπε ότι του Γιάννη του άρεσε η Κυριακάτικη Σχολή και αυτό τον βοήθησε να αναπτύξει έναν ισχυρό χαρακτήρα, σαν ένα ανθρώπινο ον που είχε και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Γιάννης πήγε σχολείο στην Ελλάδα, έγινε χριστιανός στην ίδια χώρα και τώρα μπορεί να ζήσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, φέρνοντας τις αναμνήσεις του ως πολύτιμο οδηγό για την υπόλοιπη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Πατέρα Ευάγγελο, ολόκληρη η οικογένεια των Αντετοκούμπο είχε μια καλή σχέση με την εκκλησία, κυρίως λόγω του Γιάννη, που αγαπούσε την Κυριακάτικη Σχολή.

Ο Πατήρ Ευάγγελος αγαπά όλους τους ενορίτες της εκκλησίας του Αγίου Μελετίου, εν μέρει επειδή έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών, που είναι πολυάριθμοι σε αυτόν τον τομέα. Έχει λάβει μια σταθερή στάση εναντίον οποιωνδήποτε ενεργειών ή λέξεων που υποδηλώνουν κάθε πιθανό ρατσισμό και έχει βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους όσο θα μπορούσε.

Και ο Αντετοκούμπο δεν έχει ξεχάσει τον πατέρα Ευάγγελο. Όπως είπε ο νέος NBA MVP σε προηγούμενη συνέντευξή του: “Όταν ήμουν παιδί, πήγα στο σχολείο της Κυριακής και υπήρχε ένας άνθρωπος εκεί που μας βοήθησε πολύ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοήθησε. ”

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιος Παρθένιος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Παρθένιο.
Διαστάσεις 18×24

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 HELLO KITTY

28,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιος Σέργιος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Σέργιο.
Διαστάσεις 18×24

Αρχάγγελος Μιχαήλ

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

48,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιος Σπυρίδων

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Διαστάσεις 18×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙΑ ΠΕΤΡΑ

175,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα