Πρωτοφανείς δηλώσεις ιερέως – Μας λέει να κάνουμε υπακοή στον διάβολο

Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι το απόσπασμα ενός πρόσφατου κηρύγματος του π. Αθανασίου Γιουσμά που μας έστειλαν αναγνώστες και μείναμε κυριολεκτικά άφωνοι. Βρείτε κάπου να καθίστε πριν συνεχίσετε την ανάγνωση της παρούσας ανάρτησης

π. Αθανάσιος Γιουσμάς: Η αρετή της υπακοής

(ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ από το 16 έως το 18:30)

Πολλά είπατε πάτερ μου και τώρα θα πρέπει να τα διορθώσετε, διότι έχετε ευθύνη απέναντι στο ποίμνιό σας. Δεν είστε Θεός να το ερμηνεύσετε, είπατε, αλλά το «ερμηνεύσατε» παρά ταύτα, διαγράφοντας μονοκοντυλιά όλη την διδασκαλία της Εκκλησίας. Αν μη τι άλλο, αυτό θα έπρεπε να σας υποψιάσει από την αρχή, ότι κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία σας.

Διότι οι Πατέρες μας λένε να επιλέγουμε απλανή οδηγό κι εσείς μας μιλάτε ατάραχος για έναν «παραδόπιστο γέροντα»!

Διότι τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται. (Ματθ. ιε´, 14) πάτερ μου, κι εσείς μας λέτε να πέσουμε υπάκουα και στον πάτο της θάλασσας (να αυτοκτονήσουμε δηλαδή!) και θα σωθούμε!

Διότι υπακοή κάνουμε σε όλα αλλά όχι σε θέματα Πίστεως και ηθικής πάτερ μου. Αν αύριο ο επίσκοπός σας σας ζητήσει να συλλειτουργήσετε με παπικό, εσείς θα κάνετε υπακοή «για να σωθείτε»; Που θα ήτανε σήμερα η Ορθόδοξη Πίστη μας αν όλοι έκαναν υπακοή στους αιρετίζοντες επισκόπους «για να σωθούνε;».

Πάτερ μου, φτάσατε στο σημείο να περιγράφετε μία «εκκλησία» μαστροπό, επειδή αρνείστε να δεχθείτε ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Βεβαίως και θα κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία πάτερ μου, αλλοίμονο. Υπακούμε στους πνευματικούς, στους γέροντες και στους επισκόπους που υπακούνε με την σειρά τους στην Αλήθεια. Δεν υπακούμε σε διεστραμμένους, αιρετίζοντες γέροντες, πνευματικούς και επισκόπους που μας σπρώχνουν στην αμαρτία και στην αίρεση.

Ο Χριστός πάτερ μου ΕΙΝΑΙ η Εκκλησία και ο Χριστός δεν θα έλεγε ποτέ στις Μοναχές να πάνε να πορνεύσουν. Ο φιλάργυρος γέροντας το είπε στην ιστορία σας για να ικανοποιήσει το πάθος του. Εσείς όμως βάλατε την αμαρτωλή εντολή του γέροντα πιο ψηλά και από την εντολή του Κυρίου. Δεν θα έλεγε ο Χριστός μην κάνετε υπακοή στην εντολή μου, υπακούστε στον πνευματικό που σας λέει τα αντίθετα, αρκεί να υπακούστε. Δεν είναι αυτοσκοπός η υπακοή, μέσον είναι που πρέπει να οδηγεί στην εν Χριστώ ζωή και Αλήθεια.

Για μια αρρωστημένη υπακοή που εξυπηρετεί δαιμονικές σκοπιμότητες κηρύττετε έτερο ευαγγέλιο πάτερ μου. Πριν δείτε παρακάτω πώς Η ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ έσωσε τις Μοναχές για τις οποίες μιλάτε, θυμηθείτε τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος είπε σε γυναίκα ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ επειδή της έλεγε να συναινεί στις ανώμαλες ορέξεις του συζύγου της. Γιατί η υπακοή πάτερ μου έχει δύο όρια, την αίρεση και την αμαρτία.

Πότε δεν κάνουμε υπακοή στους Ιερείς – Αυγουστίνος Καντιώτης μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης

https://www.youtube.com/watch?v=3Ir-XzM1AgY

Υ.Γ. 1 Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αλλοίωση Ορθόδοξης πηγής και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κάτω από την μύτη μας φαλκιδεύονται οι πηγές και παραποιείται η Ορθόδοξη Πίστη μας. Δείτε εδώ πως παρουσιάζεται μία διήγηση στο Λειμωνάριο και πως την παρουσιάζει γνωστός ευλαβής ιερέας. Καί οἱ ἄγγελοι ἀποκρίθηκαν: «Ἐπειδή ὁ Θεός ἔτσι οἰκονόμησε, ὥστε οἱ ἄνθρωποι μέσῳ τῶν άλλων να διορθώνονται». Στην δεύτερη περίπτωση προωθείται ξεκάθαρα ο αιρετικός παπικός επικοποκεντρισμός.

Y.Γ. 2 Αναφέρει σε κάποιο σημείο ο π. Αθανάσιος για «διαμαρτυρόμενους που κατέβασαν εικόνες και ιερά και όσια, διαμαρτυρόμενοι δήθεν για τις ταυτότητες». Αν αυτό συνέβη έτσι όπως αφήνεται να εννοηθεί, δηλαδή ότι κατέβασαν τις εικόνες, τα ιερά και τα όσια, τότε είναι καταδικαστέο πέρα για πέρα. Το θέμα όμως είναι ότι γνωρίζουμε περιστατικό στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου όπου ιερέας κατέβασε τις Ιερές Εικόνες, μιμούμενος προφανώς το «κατόρθωμα» του επισκόπου του να απομακρύνει τον Εσταυρωμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα! Τι μας συμβουλεύει εδώ να κάνουμε ο π, Αθανάσιος Γιουσμάς; Να κάνουμε υπακοή ή να μην κάνουμε; Εδώ είναι καλό να κατέβουν οι Εικόνες πάτερ μου; Είναι καλό να βγει ο Εσταυρωμένος επειδή «κάνουμε υπακοή»;

Πηγή