Επίκαιρα

Ρωσία και ΗΠΑ μάχονται για τα συντρίμμια του MQ-9 Reaper

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να εμποδίσουν Ρώσους ειδικούς να αποκτήσουν τα συντρίμμια του drone MQ-9 Reaper που συνετρίβη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Αν κρίνουμε από επίσημες δηλώσεις, το πεσμένο drone MQ-9 Reaper αναπαύεται σε βάθος περίπου 1.500 μέτρων.

Alexander Shtorm – english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ειδικοί πιστεύουν πως δεν ήταν ένα παλιό Reaper που συνετρίβη κοντά στη Σεβαστούπολη, αλλά το κορυφαίο MQ-9 Reaper Block 5. Ως εκ τούτου, η Ρωσία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει την τελευταία τροποποίηση του αμερικανικού drone με όλο το λογισμικό και τις ενημερωμένες μονάδες πληροφοριών.

Αυτές οι πληροφορίες θα ενδιαφέρουν όχι μόνο τη Μόσχα, αλλά και το Πεκίνο και την Τεχεράνη — η Κίνα και το Ιράν σχεδιάζουν και κατασκευάζουν επίσης αεροσκάφη μάχης και αναγνώρισης. Σε μια παρόμοια κατάσταση στην Αφρική, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να καταστρέψει ένα UAV αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί ότι δεν έπεσε σε λάθος χέρια.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τα εξής:

  • Νέες τεχνολογίες για κινητήρα εσωτερικής καύσης που εξασφαλίζει μεγάλες και γρήγορες πτήσεις.
  • Σύνθετα υλικά δέρματος (έχουν ήδη ανακτηθεί). Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για τα δικά της UAV και αεροσκάφη.
  • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός που η Ρωσία θα μπορούσε να αντιγράψει ή να δώσει στην Κίνα για αντίστροφη μηχανική), ειδικά συστήματα ελέγχου και επικοινωνιών.
  • Δορυφορικά και άλλα συστήματα επικοινωνιών για να κατανοήσετε πώς να μπλοκάρετε drones όπως το MQ-9 Reaper.
  • Λογισμικό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι διέγραψαν όλα τα ευαίσθητα δεδομένα, αλλά πιστεύεται πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς το drone έπεφτε στη θάλασσα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάκτηση των συντριμμιών του Reaper που συνετρίβη κοντά στην Κριμαία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλές επιλογές.

Φυσικά, μπορεί κανείς να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Τουρκία για να διαπραγματευτεί τη διέλευση κάποιων από τα πολεμικά πλοία του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε κανείς να προσπαθήσει να αναστείλει τη Σύμβαση του Μοντρέ.

Η εμφάνιση ενός ζευγαριού αμερικανικών αντιτορπιλικών τύπου Arleigh Burke με Tomahawks κοντά στην περιοχή έρευνας και διάσωσης θα έκανε τον ρωσικό στρατό να ανησυχήσει (τέτοια περιστατικά υπήρχαν και στο παρελθόν, την εποχή της ΕΣΣΔ). Ωστόσο, ακόμη και μια ελαφρά σύγκρουση θα πυροδοτούσε αμέσως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και δημοσιογράφος Ilya Kramnik πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο τέσσερις επιλογές για την ανάσυρση του Reaper.

Η Ρωσία, η Τουρκία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία (επιλογές 1,2,3) έχουν την τεχνολογία για να ανυψώσουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone (η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα μπορούσαν να το κάνουν εάν λάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό από “ανώτερους συντρόφους”.

Ένα πολιτικό καταδυτικό σκάφος οποιουδήποτε αυθαίρετου έθνους (επιλογή 4) με τον κατάλληλο εξοπλισμό επί του σκάφους που μπορεί να περάσει τα στενά θα μπορούσε επίσης να το κάνει.

«Οποιαδήποτε επιλογή θα σημαίνει ένα ορισμένο επίπεδο συμβιβασμού, και υπό αυτές τις συνθήκες, μου φαίνεται ότι η πιο πιθανή επιλογή είναι είτε «τα μέρη δεν έχουν συμφωνήσει και σηκώνουμε μόνοι μας τα συντρίμμια» ή η επιλογή «ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων έχει επιτευχθεί και ένα πολιτικό πλοίο εξοπλισμένο με εξοπλισμό βαθέων υδάτων συλλέγει τα συντρίμμια», πιστεύει ο ειδικός.

Σύμφωνα με το CNN, το drone είναι απλώς ένα κομμάτι μέταλλο και η πτώση του απέδειξε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν να πετούν τα αεροσκάφη τους στην περιοχή. Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η απάντηση θα ήταν «ανάλογη» και οποιαδήποτε επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος θα σήμαινε κήρυξη πολέμου σε μια πυρηνική δύναμη.

Αμερικανοί δημοσιογράφοι υπενθύμισαν επίσης ότι στις ημέρες της ΕΣΣΔ, Αμερικανοί πιλότοι είχαν πολεμήσει με σοβιετικούς εκπαιδευτές για το Βιετνάμ, έστω και κρυφά. Το U-2 του Paulus καταρρίφθηκε «δημόσια», τότε «κανείς δεν μίλησε για την καταστροφή 40 ακόμη πιλότων από την ΕΣΣΔ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε σε συνομιλία με τον αρχηγό του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν ότι το αμερικανικό drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα λόγω της μη συμμόρφωσης της Αμερικής με τη ζώνη περιορισμού πτήσεων που έχει κηρύξει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ και του Προέδρου του Μικτού Επιτελείου Στρατού Mark Milley.

Ποιος λοιπόν παίρνει το Reaper;

https://www.freepen.gr/2023/03/mq-9-reaper.html

 

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!