Επίκαιρα

Ρωσικά think tank: ”Μόσχα & Άγκυρα πλησιάζουν σε φάση στρατιωτική εμπλοκής”!

Οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας διάγουν μια πάρα πολύ κρίσιμη και κυρίως επικίνδυνη περίοδο, μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις σε Αρμενία, Συρία, και γενικά στην περιοχή του Καυκάσου, φέροντας σενάρια ακόμα και πολεμικού επεισοδίου έστω και κατά λάθος.

Η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας δεν έχει ακόμη κάνει δηλώσεις σχετικά με είδηση του Nordic Monitor, περί αναφερόμενης μαρτυρίας του Τούρκου Σμηνάρχου Ali Durmush, ο οποίος ανέφερε ότι το ρωσικό μαχητικό Su-24 που καταρρίφθηκε το 2015 στη Συρία, αφορούσε εντολή του τότε Τούρκου Α/ΓΕΑ Πτεράρχου Abidina Yunala.

Ρωσικές πηγές και ινστιτούτα, εκτιμούν ότι αυτά τα στοιχεία, μαζί με υπόγειες κινήσεις της Άγκυρας κοντά στα ρωσικά σύνορα, μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Η επίσημη ηγεσία της Ρωσίας εξακολουθεί να είναι πολύ προσεκτική στην αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα της Τουρκίας κοντά στα ρωσικά σύνορα, έχοντας θέσει “κόκκινες γραμμές” σε αυτό το θέμα.

Η Μόσχα περιορίζει προς το παρόν την κριτική της στην συμμαχία Κιέβου και Άγκυρας στον στρατιωτικό και διπλωματικό τομέα.

πηγή