Επίκαιρα

Σκοτεινότερη και από την αντίχριστη Αμερική η μελλοντική κινεζική υπερδύναμη

Η Κίνα ξεκίνησε με μια νέα πολιτική που απαιτεί από όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας να δείξουν ανοιχτή υποστήριξη στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Το νέο διάταγμα τίθεται σε ισχύ την 1η Μαΐου και διατάζει όλους τους θρησκευτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών ποιμένων και επισκόπων, να «υποστηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα».

Ενώ η κινεζική κρατική παρέμβαση στις θρησκευτικές υποθέσεις των πολιτών είναι γνωστή, το συγκεκριμένο διάταγμα φαίνεται εκτεταμένο και στοχεύει επίσης στην εξάλειψη της «ξένης» επιρροής, με σημαντικές νομικές επιπτώσεις να απειλούνται.

Σύμφωνα με μια ανεπίσημη μετάφραση του άρθρου 3 του διατάγματος: “Οι θρησκευτικοί επαγγελματίες θα αγαπήσουν τη μητέρα πατρίδα, θα υποστηρίξουν την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, θα υποστηρίξουν το σοσιαλιστικό σύστημα, θα συμμορφωθούν με το Σύνταγμα, τους νόμους, τους κανονισμούς και τους κανόνες. Οι Σοσιαλιστικές Αξίες, υποστηρίζουν την αρχή της θρησκευτικής ανεξαρτησίας και της αυτοδιαχείρισης, παραμένουν στην κατεύθυνση του έθνους μας για την αμαρτία της θρησκείας και διατηρούν την εθνική ενότητα, τη θρησκευτική αρμονία και την κοινωνική σταθερότητα. ”

Το πλήρες διάταγμα με τίτλο “Μέτρα για τη διαχείριση των θρησκευτικών επαγγελματιών” αποσκοπεί επίσης στον ορισμό των “δικαιωμάτων” των “θρησκευτικών επαγγελματιών” ή μάλλον των ακραίων περιορισμών τους βάσει του νόμου.

Απαιτεί επίσης από τους θρησκευτικούς κληρικούς να αντισταθούν στη διείσδυση ξένων δυνάμεων μέσω της θρησκείας. Οι παραβάτες του νέου διατάγματος θα υπόκεινται επίσης σε ποινικές κατηγορίες και άλλες κυρώσεις, κάτι που αποτελεί ενίσχυση των παλαιότερων πολιτικών. Αντί για απλώς ελεγχόμενες από το κράτος πρακτικές, υπάρχει πλέον περισσότερη νομική βάση για την ποινικοποίηση της θρησκείας που δεν έχει εγκριθεί.

πηγή