• PD.978-618-5197-51-3
    Τα μυστικά του καιρού
    Πίσω από τις σελίδες ενός κρυμμένου ημερολογίου Συγγραφέας: Ηλίας Λιαμής Εικαστική δημιουργία: Νεκτάριος...
  • Ασάλευτο-θεμέλιο
    Ασάλευτο θεμέλιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Πρόλογος και επιμέλεια: Κώστας Σαρδελής Αριθμός σελίδων 152 Διαστάσεις 21x14...

Σπαλομπριζόλες κρασάτες στον φούρνο

Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε 3-4 κομμάτια η καθεμία (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 120 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Aπλώνουμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.

πηγή