• daxtilidia-eikonia
    Ασημένια - επίχρυσα δαχτυλίδια
    Ασημένια και επίχρυσα δαχτυλίδια με απεικονίσεις του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr

Σπουδαία ανακάλυψη! Ισραηλινοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να σκοτώσουν τον κορονοϊό σε δύο δευτερόλεπτα

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ariel στο Ισραήλ δήλωσαν ότι κατάφεραν να σκοτώσουν το 99% του κορονοϊού και του ιού της πολιομυελίτιδας μόλις σε δύο δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό διευκολύνθηκε από μια ειδική μορφή ακτινοβολίας.

Την σπουδαία ανακάλυψη αποκαλύπτει η The Jerusalem Post.

Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σημαντικό για τη γρήγορη και αποτελεσματική απολύμανση του περιβάλλοντος και του εξοπλισμού. Οι επιστήμονες στοχεύουν τώρα να επικεντρωθούν στην εφαρμογή αυτής της μεθόδου στην απολύμανση του νερού.

Αναλυτικότερα, η ειδική ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον COVID-19 και τον ιό της πολιομυελίτιδας δείχνει ισραηλινή μελέτη
Τα κύματα χιλιοστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποτελεσματικό εργαλείο για να σκοτώσουν πάνω από το 99% των παθογόνων μικροοργανισμών σε διαφορετικές επιφάνειες σε δύο δευτερόλεπτα, σύμφωνα με έρευνα από μελετητές του Πανεπιστημίου Ariel.

«Το εργαστήριό μας εστιάζει σε πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», δήλωσε ο καθηγητής Moshe Einat από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, και συν-συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Environmental Chemistry Letters. «Αυτός ο τύπος ακτινοβολίας λειτουργεί στο καθεστώς κυμάτων χιλιοστών, που σημαίνει ότι έχουν μήκος κύματος περίπου τρία χιλιοστά. Απλώς για σύγκριση, η ακτινοβολία από ένα κινητό τηλέφωνο έχει μήκος κύματος περίπου 30 εκατοστά και αυτή από ένα φούρνο μικροκυμάτων περίπου 12 εκατοστά.
Τα κύματα χιλιοστών έχουν πολλές εφαρμογές. Στον ιατρικό τομέα, η προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στη στόχευση όγκων και τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση καλωδίων, καθώς και στη διαδικασία κατασκευής μοναδικών υλικών όπως τα συνθετικά διαμάντια. Κάνουν τη διαδικασία να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από τις τρέχουσες», είπε ο Einat.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ο Einat και η ομάδα του είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα κύματα για να σκοτώσουν τον ιό και άρχισαν να συνεργάζονται με τον Dr Gabi Gerlitz, έναν μοριακό βιολόγο.
«Είδαμε ότι η ακτινοβολία θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία των φιαλιδίων και επομένως να σκοτώσει τον ιό», δήλωσε ο Garlitz, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Δεν φαίνεται ότι η τεχνολογία αυτή τη στιγμή μπορεί να στοχεύσει τον ιό στο ανθρώπινο σώμα, «αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για δωμάτια, εξοπλισμό και όλες τις μορφές επιφανειών που πρέπει να είναι καθαρές από οποιονδήποτε ιό και συγκεκριμένα κορονοϊό», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Garlitz, το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν τα κύματα χιλιοστού είναι ότι μπορούν να απολυμάνουν μια επιφάνεια πολύ γρήγορα.

«Άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για αυτόν τον σκοπό, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, χρειάζονται λίγα λεπτά και μερικές φορές ακόμη και μια ολόκληρη ώρα, και επιπλέον, μπορεί να είναι τοξικές για τον άνθρωπο, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία απολύμανσης πολύ μη πρακτική», είπε. «Με την τεχνική μας, έχουμε καθαρίσει σχεδόν το 99,9% του ιού μέσα σε δύο δευτερόλεπτα».

Η ακτινοβολία είναι επίσης πολύ απαλή στις επιφάνειες, ούτε τις θερμαίνει ούτε τις επηρεάζει, και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευαίσθητες επιφάνειες όπως ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν επίσης την ίδια τεχνολογία με τον ιό της πολιομυελίτιδας και έλαβαν παρόμοια αποτελέσματα.

«Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μέθοδος λειτουργεί με ιούς γενικά», είπε ο Garlitz.

Για το μέλλον, οι ερευνητές επικεντρώνονται στην εφαρμογή της τεχνικής για την απολύμανση του νερού.

«Η μόλυνση του νερού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», είπε ο Garlitz. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση για αυτό».

πηγή