Επίκαιρα

Σταματάνε άρον άρον τους εμβολιασμούς με Astrazeneca στους κάτω των 60 14 Ιουνίου 2021

Όπως διακόπηκε για τους νέους σήμερα το Astrazeneca, θα αποσυρθούν και τα πειραματικά mRNA μπόλια.
Μακάριοι όσοι μάς πιστέψετε , έστω και τώρα…
Την υγεία σας θα προστατεύσετε…
Από σήμερα οι κάτω των 60 που κάνανε το εμβόλιο θα έπρεπε να ψάχνουν να “ευχαριστήσουν” όσους τούς έπεισαν ότι ήταν για το καλό τους…

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca! Πλέον το σκεύασμα με το οποίο η χώρα μας εμβολίασε τους 30άρηδες και δεν άλλαξε τα όρια ηλικίας όπως έχει ήδη συμβεί σε αρκετές χώρες, θα σταματήσει να χορηγείται σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Η Επιτροπή Εμβολιασμού τώρα εισηγείται νέα δεδομένα και προτείνει να σταματήσει η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου στους κάτω των 60 στην Ελλάδα.

Η αλλαγή που έγινε άρον άρον, προβλέπει μάλιστα να αλλαχθεί το ραντεβού ακόμα και σε αυτούς που έχουν προγραμματίσει ενδεχόμενο εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναμένεται να κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρκο Καβαλέρι τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά από φόβους για σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων, κυρίως σε νέους.

πηγή
πηγή