Επίκαιρα

Συλλήψεις Χριστιανών στην Κίνα – Νέες διώξεις από το Πεκίνο

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν επτά ιερείς και δέκα μαθητές μετά από επιδρομή σε ένα αυτοσχέδιο χριστιανικό σχολείο.

Σύμφωνα με το International Christian Concern (ICC), το οποίο παρακολουθεί τη δίωξη των χριστιανών, το περιστατικό συνέβη στις 20 Μαΐου στην επαρχία Hebei. Συνελήφθησαν τέσσερις ιερείς που εργάζονταν ως καθηγητές της σχολής, μαζί με τρεις ιερείς που πραγματοποιούσαν ποιμαντική εργασία. Τρεις κατάφεραν να διαφύγουν επριν συλληφθούν. Την επόμενη μέρα οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν τον Giuseppe Zhang Weizhu, τον επίσκοπο Xinxiang.

Επισήμως η κυβέρνηση αναγνωρίζει πέντε θρησκείες. Βουδισμός, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός, Ισλάμ και Ταοϊσμός. Ωστόσο, στην πράξη οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα που δεν υποτάσσεται στο καθεστώς μπορεί να γίνει στόχος. Το ICC ισχυρίζεται ότι οι συλληφθέντες ιερείς υπέστησαν «πλύσιμο εγκεφάλου» από τους κυβερνώντες κομμουνιστές της Κίνας. Είπαν: «Ο επίσκοπος και οι 10 ιερείς που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν σε ένα ξενοδοχείο, όπου κρατήθηκαν σε απομόνωση.

Την 1η Μαΐου, τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Κίνας για τις θρησκευτικές δραστηριότητες, ένα σύνολο αυστηρών κανόνων για τη θρησκευτική συμπεριφορά. Αυτό αναφέρει ότι οι Καθολικοί κληρικοί πρέπει να εγκριθούν από τη Διάσκεψη του Κινέζικου Καθολικού Επισκόπου, η οποία έχει εγκριθεί από το κράτος. Για να παραμείνουν στη θέση τους απαιτείται να υποστηρίξουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

πηγή