Η πιο αφράτη, αρωματική, σιροπιασμένη γιαουρτόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού . Μαμαδίστικη απόλαυση από αυτές που κρατάς σαν ανάμνηση μια ζωή.

Υλικά 5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους + ασπράδια 225 γρ. ζάχαρη 625 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη 85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταραμοσαλάτα

Υλικά: 300 γρ. ψίχα ψωμιού 1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο 200 γρ. άσπρο ταραμά ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι σπορέλαιο ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Βάζουμε το ψωμί στο νερ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγιορείτικη συνταγή για να φτιάξετε την απόλυτη ψαρόσουπα

Πεντανόστιμη ψαρόσουπα, ένα εξαιρετικό πιάτο για τον κρύο καιρό, φτιαγμένο με μεράκι, βασισμένο σε μία παραδοσιακή συνταγή, όπως ακριβώς την φτιάχνουν οι Πατέρες στο Περιβόλι της Παναγιάς (Άγιο Όρος)....

Συνέχεια ανάγνωσης

3 συνταγές για αρωματική σπιτική ζεστή σοκολάτα

Το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο ρόφημα είναι η ζεστή σοκολάτα! Ταιριάζει τέλεια σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ ή σοκολατερί, με ωραίο σκηνικό και καλή παρέα! Ωστόσο, μπορούμε και στο σπίτι μας να φτιάξουμε το...

Συνέχεια ανάγνωσης

Τιραμισού με σαβαγιάρ.Η κλασική, ιταλική συνταγή που ξετρελαίνει τους πάντες.

Υλικά Συνταγής 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ 5 κρόκους από μεγάλα αυγά 300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγιορείτικα Χριστούγεννα στο Περιβόλι της Παναγιάς

Ο αέρας φυσά μανιασμένα, τα κύματα βουνό, από τα παράθυρα φαίνονται μόνο τα αναμμένα κεριά. Τα αγιορείτικα Χριστούγεννα στο Περιβόλι της Παναγιάς είναι μυστηριακά. Όπως και η ιερότητα του τόπου. Και α...

Συνέχεια ανάγνωσης

Νόστιμα και λαχταριστά μήλα στο φούρνο με πορτοκάλι. Τα σερβίρουμε ζεστά σαν κομπόστα

Υλικά Συνταγής 6 μήλα 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 λεμόνι (χυμός) 1 ξύλο κανέλα Εκτέλεση Για να φτιάξουμε τα μήλα στο φούρνο, πρώτα καθαρίζουμε τα μ...

Συνέχεια ανάγνωσης