Όμορφα μηνύματα

Tο μουσείο του Τιτανικού στο Μπέλφαστ

Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι το πιο γνωστό ναυάγιο στην ιστορία. Το υπερωκεάνιο ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του  Southampton και βυθίστηκε χτυπώντας σε παγόβουνο στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό στις 15/4/1912.To πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Μπέλφαστ, στη Βόρειο Ιρλανδία, για αυτό εκεί φτιάχτηκε ένα μουσείο με την μεγαλύτερη έκθεση για τον Τιτανικό παγκοσμίως.


Το εξαώροφο κτίριο, αρχιτεκτονικό αριστούργημα, περιλαμβάνει εννιά διαδραστικές γκαλερί με ήχους, εικόνες, μυρωδιές και ιστορίες από τον Τιτανικό αλλά και τους ανθρώπους που έφτιαξαν το πλοίο.

Η παρουσίαση εξιστορεί την ιστορία του πλοίου, από την πρώτη ημέρα κατασκευής του μέχρι το ταξίδι του, το ναυάγιο και τις ιστορίες των επιζώντων.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται πίσω στο χρόνο, στις αρχές του 1900, τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του πιο μεγάλου και χλιδάτου πλοίου στον κόσμο.

Αφίσες από τις ταινίες

Αντίγραφο της σωσίβιας λέμβου

 

 

Αντίγραφο της επιβλητικής σκάλας στο εσωτετικό του πλοίου

Αντίγραφο καμπίνας

 


Το μουσείο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον καθώς όλα γίνονται μέσω εντυπωσιακών διαδραστικών εκθέσεων με μοναδικά

 

εφέ, σχέδια και αναπαραστάσεις.


Στο τέλος μπορείτε να δείτε το SS Nomadic, να περπατήσετε στο κατάστρωμα και να εξερευνήσετε το πλοίο.
Πρόσβαση
Με τρένο στη στάση Titanic Quarter station- 15 λεπτά περίπου περπάτημα ως το μουσείο.
Με λεωφορείο νούμερο 26, 26A, 26B, 26C από το Belfast Welcome Centre στο κέντρο της πόλης.
Ανεβείτε στο τρενάκι, αντίγραφο αυτού που μετέφερε τους εργάτες από το ένα σημείο του ναυπηγείου στο άλλο, και κάντε μια ωραία βόλτα στο τετράγωνο του Τιτανικού.  Το wee tram κυκλοφορεί καθημερινά 10-6 με εισιτήριο £6 και ισχύ 2 μέρες. Για τους κατόχους εισιτηρίου για το μουσείο, το τρενάκι κοστίζει £5. Η διαδρομή του έχει σχήμα 8 και κάνει 8 στάσεις!

Εισιτήριο
Το εισιτήριο στοιχίζει £19 και το παιδικό (5- 16 ετών) £8.25.
Ωράριο
Ιανουάριος- Μάρτιος και Οκτώβριος-Δεκέμβριος 10-5, Απρίλιος- Μάιος και Σεπτέμβριος 9-6, Ιούνιος-Αύγουστος 9-7.
σελίδα του μουσείου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επίσκεψη σας αλλά και για περιοδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που γίνονται συχνά στον χώρο του μουσείου.

 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com