• CO.7881556
    Σημαία Ποντίων
    Από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές Σημαία των Ελλήνων Ποντίων. Φέρει τον αετό των Μεγαλοκομνηνών...
  • Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...
  • PD.9544778
    Εκκλησιαστικό Μελισσοκέρι από αγνό κερί μέλισσας - Νο 2
    Κεριά Εκκλησίας από αγνό Μελισσοκέρι σε μέγεθος νούμερο 2. Το ύψος των κεριών σε αυτό το νούμερο ανέρχεται...
  • PD.978-618-5573-07-2
    Ευλογημένο καταφύγιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Αριθμός σελίδων 376 Διαστάσεις 21x14 "Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ακατάπαυστη...
  • ΣΗΜΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ
    Σημαία Βυζαντινή
    Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές.
  • Ο-εαυτός-μας-και-ο-άλλος
    Ο εαυτός μας και ο άλλος
    Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ (Anthony Bloom) Ανθολόγηση...
  • PD.978-618-5197-85-8
    Λέγε μου την ευχή
    Συγγραφέας: Μαρία Κοντούλη, PSY. D. Κλινικός ψυχολόγος Διαστάσεις: 20x28 Σελίδες: 16 Το βιβλίο "Λέγε...

Τούρτα με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Συστατικά

Για τη βάση

  • 180 γρ. φρυγανιά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. νερό, βραστό
  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό light

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 10 κεράσια
  • 50 γρ. μαρέγκες, σπασμένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη φρυγανιά και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε καλά το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο πάχος σε όλη τη βάση.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστούμε.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη του ζελέ.
  • Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα, τη διακοσμούμε με σαντιγί και κεράσια, και πασπαλίζουμε με σπασμένα μαρεγκάκια.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πηγή