Επίκαιρα

Τρέχουν να το κάνουν! Εικόνες «σφραγίσματος» στην Θεσσαλονίκη για να ανοίξει η αγορά, vid

Οι μέρες που περνούν δείχνουν πως οι αλλαγές στην κοινωνία μπαίνουν σε τελική ευθεία…

Αναφερόμενος σήμερα στα self tests, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Αν δεν το δείχνεις, δεν θα δουλεύεις, καθώς, όπως έχει γράψει το el.gr, από εδώ και πέρα κάτι θα δείχνουν οι πολίτες για να δουλεύουν ή και για άλλες δραστηριότητες. Σήμερα είναι το self test ή ένα ψηφιακό πιστοποιητικό! Αύριο, μεθαύριο ποιος ξέρει τον τρόπο «σφραγίσματος» σε σχέση με τον κορωνοϊό ή με αφορμή κάτι άλλο.

Είναι λογικό, ο ιδιωτικός τομέας να υιοθετεί οτιδήποτε διευκολύνει το άνοιγμα της αγοράς, η οποία έχει παραλύσει. Αυτό που προβληματίζει, όμως, είναι πως λόγω της απόγνωσης οι πολίτες δέχονται την όποια παρέμβαση και μάλιστα με θέρμη. Ως εκ τούτου, την δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορωνοϊό, δίνει στα μέλη του και στους εργαζόμενους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ήδη από τις 9 το πρωί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν εγκατασταθεί στον εξωτερικό και στεγασμένο χώρο στη νότια πύλη της ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ) και έχουν ξεκινήσει να διενεργούν τεστ σε όσους προέρχονται και το επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν έλεγχο έως και τις 2 το μεσημέρι ενώ η δράση θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους να σπεύσουν για να υποβληθούν σε rapid test «για να αποδείξουμε ότι εμείς οι επαγγελματίες και οι υπάλληλοι είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουμε τις προσέχεις ημέρες», επισημαίνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι μας αρέσει η ασφάλεια».

Από την πλευρά της, η α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Χρύσα Γρανούζη, δήλωσε «είναι πολύ σημαντικό την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι έτοιμοι και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να έρθουμε στην κανονικότητα (σ.σ. στην νέα κανονικότητα καθώς τα μέτρα περιορισμού θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και με ανοιχτά τα μαγαζιά)», επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει άμεσα να ανοίξει το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός. «Θα είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, το οφείλουμε ως ΕΕΘ και το αποδεικνύουμε πάντα με όλες τις δράσεις που κάνουμε», σημείωσε.

 

πηγή