Επίκαιρα

Τσίπρας ζητά από τον Κ.Μητσοτάκη συγκυβέρνηση εθνικής «σωτηρίας» δια του συμβούλου του: Έλα να αποφασίζουμε μαζί

Ο Γ.Γεροτζιάφας ζητά να κάτσουν στο τραπέζι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ
πηγή

Λίγες ώρες μετά το άρθρο του pronews, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποφύγει (προς ώρας) τις εκλογές και θα βρει «σωτηρία» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μέχρι ότου να αποσυμπιεστεί λίγο η πίεση (λογικά μετά το καλοκαίρι), ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αιφνιδίασε άπαντες με την πρόταση του. 

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ο οποίος συμμετέχει στην 30μελή «ομάδα σοφών» (think tank) την οποία έχει συστήσει ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε ουσιαστικά «σωσίβιο» στο πρωθυπουργό, καθώς τον κάλεσε να πάρει τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και να ζητήσει τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση της εθνικής υγειονομικής κρίσης.

Τι σημαίνει αυτό; Λίγες μόλις ημέρες μετά το επίσημο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, γιατί όπως είπε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, ο σύμβουλος του ζητά ανοιχτά τα τρία κόμματα να κάτσουν στο τραπέζι και να αποφασίζουν μαζί. Δηλαδή να υπάρξει μια συγκυβέρνηση εθνικής «σωτηρίας»! 

Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η «τριάδα» που πρότεινε ο Γ.Γεροτζιάφας είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς στο ΚΙΝΑΛ έχουν «ράψει» ήδη κουστούμι, ενώ δύσκολα (όχι απίθανο όμως) το ΚΚΕ θα συμμετέχει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα. Να σημειωθεί πάντως ότι αντιθέτως με την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 το ΚΚΕ δεν έχει ζητήσει εκλογές.

Ο Γ.Γεροτζιάφας είπε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει στο τηλέφωνο τους κυρίους Τσίπρα και Κουτσούμπα, προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη εθνική υγειονομική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την απαίτηση διαμόρφωσης μιας «εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας» λέγοντας ταυτόχρονα ότι ναι μεν «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική» όμως «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική».

Είπε επιπροσθέτως ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και του κύματος της Ομικρον δεν θα είναι αποτυχία ή επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά εθνική επιτυχία ή αποτυχία.

Μάλιστα ο κ. Γεροτζιάφας δήλωσε ότι «η πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ακούσει αυτά που λέμε οι επιστήμονες και να βάλει μπροστά στις ευθύνες τους, τους πολιτικούς, έτσι ώστε να χαράξουν κοινή στρατηγική. Το κράτος έχει ευθύνη όχι απλά να ενημερώνει αλλά να βάζει φίλτρα και φραγμούς, γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρα, ο σύμβουλος του Γρηγόρης Γεροτζιάφας έχει φροντίσει να τα κάνει. Συμφωνεί με τις απόψεις του Γ.Γεροτζιάφα; Συμφωνεί ότι πρέπει να επιβληθεί μαζικός/υποχρεωτικός εμβολιασμός; Συμφωνεί ότι πρέπει να αποφασίζουν μαζί με τον Κ.Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Α.Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» του συμβούλου του, όσον αφορά την συγκυβέρνηση… να θυμίσουμε ότι ο ίδιος πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποφασίσουν μαζί τους επιστήμονες που θα αποφασίζουν για τον Covid-19. Αναμένουμε επίσημη απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Σταυρός με Άγιο Δημήτριο 9344-Α

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό και τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη

Διαστάσεις σταυρού: 2,3×2,7 εκ.

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΦΥΛΑΧΤΟ ΔΙΧΡΩΜΟ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

35,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ευφρόσυνο τον μάγειρα.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Νικόλαος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Νικόλαο.
Διαστάσεις 18×24

Παναγία Άξιον Εστίν

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Παναγία την Γοργοϋπήκοο
Διαστάσεις 18×24

Πίσω στη λίστα