Επίκαιρα

Τυραννία Χωρίς Τέλος: Αν δεν Πάρετε ΠΕΝΤΕ δόσεις Εμβολίου, Δεν Θα Χαρακτηρίζεστε πλέον ως “πλήρως εμβολιασμένοι”, Σύμφωνα με Σουηδό καθηγητή.

Πολλά άτομα παγκοσμίως έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού Wuhan (COVID-19). Έχουν διαφημίσει την ιδιότητά τους ως “πλήρως εμβολιασμένοι”αφού έλαβαν δύο δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ ορισμένοι εντάσσονται στην κατηγορία αυτή αφού έλαβαν εμβόλια μίας δόσης.

Ωστόσο, ένας καθηγητής δήλωσε ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να μην είναι αρκετά για να παρέχουν ανοσία – και συνέστησε έως και πέντε δόσεις εμβολίου.

Ο βιοϊατρικός αναλυτής Matti Sallberg (φωτο) του Σουηδικού Ινστιτούτου Karolinska (KI) δήλωσε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν με μόλις δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 μπορεί να μην έχουν αρκετή προστασία. Πρότεινε ότι θα χρειαστούν “επαναλαμβανόμενες ενέσεις” για να διατηρηθεί η ανοσία έναντι του SARS-CoV-2.

“Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε το ασφαλές πριν από το ανασφαλές”, δήλωσε ο Sallberg.

Ο Sallberg συνέχισε: “Μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, η ανοσολογική απόκριση υποχωρεί σιγά-σιγά. Μέσα σε ένα χρόνο, πολλοί μπορεί να έχουν χάσει την προστασία τους. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά αν λάβετε μια τρίτη δόση, θα ενεργοποιηθεί ξανά”.

Και πρόσθεσε: “Η βιολογία λέει ότι η εξασθένηση της ανοσολογικής απόκρισης δεν είναι απίθανη. Τότε είναι καιρός για μια τρίτη, τέταρτη [ή] ίσως πέμπτη δόση”.

Τα σχόλια του Sallberg ήρθαν καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν τον τρίτο γύρο αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα λάβουν αναμνηστικά εμβόλια το φθινόπωρο.

Ωστόσο, τα σχόλια του καθηγητή υπέρ των αναμνηστικών εμβολίων φαίνεται ότι είχαν απώτερο σκοπό. Παράλληλα με τη θητεία του στο KI, ο Sallberg κατείχε επίσης διευθυντικές θέσεις στον κατασκευαστή εμβολίων Svenska Vaccin Fabriken (SVF). Στην ιστοσελίδα της εταιρείαςαναφέρεται ως ιδρυτής της SVF, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικός υπεύθυνος.

Ένας ισραηλινός γιατρός φαίνεται να επανέλαβε τα σχόλια του Sallberg σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Μιλώντας στο Channel 13 News, ο Dr. Kobi Haviv προειδοποίησε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει. Πρόσθεσε ότι το 95 τοις εκατό των νοσηλευόμενων Ισραηλινών με τα πιο σοβαρά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.

Ο Haviv επεσήμανε επίσης ότι το 85 έως 90 τοις εκατό των Ισραηλινών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λόγω της COVID-19 έχουν εμβολιαστεί.

“Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι εμβολιασμένοι, ακόμη και οι “βαριά” ασθενείς”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Διαβάστε επίσης: Το Γιβραλτάρ (99% του πληθυσμού εμβολιασμένο) και η Ισλανδία (90-98% του πληθυσμού εμβολιασμένο) βλέπουν ΜΑΖΙΚΗ έξαρση του Covid.

Σύμφωνα με τον Haviv, οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις δημιουργούν ένα σενάριο όπου οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα καταστούν απαραίτητοι.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να απαιτούν αναμνηστικά εμβόλια αυτή τη στιγμή

Παρά την επιμονή του Sallberg στις αναμνηστικές δόσεις, πολλοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει την αναγκαιότητά τους, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δεδομένα που να επικαλούνται για να τις δικαιολογήσουν. Τον Ιούνιο του 2021, επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να μην χρειάζεται αναμνηστικές δόσεις COVID-19 προς το παρόν.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ωστόσο ότι αναμνηστικές δόσεις μπορεί να χρειαστούν όταν η ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο μειωθεί ή μια νέα παραλλαγή επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Συνέστησαν επίσης αναμνηστικές ενέσεις για πιο ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και οι λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων.

Η ιατρική επιδημιολόγος του CDC Dr. Sarah Oliver δήλωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να παρακολουθεί τους κατοίκους των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας φροντίδας, τους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επισήμανε ότι αυτές οι ομάδες είναι εκείνες που μπορεί να χρειάζονται αναμνηστικά εμβόλια.

Η Dr. Sharon Frey, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP) του CDC, παρατήρησε επίσης ότι τα αναμνηστικά εμβόλια μπορεί να μην είναι απαραίτητα προς το παρόν. Ωστόσο, συμφώνησε ότι μια τρίτη αναμνηστική δόση θα πρέπει να χορηγείται στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων.

Η Frey συνέχισε: “[Εάν] αρχίσουμε να βλέπουμε μια αύξηση της επαναμόλυνσης σε άτομα ή νέες λοιμώξεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί – αυτό είναι το στοιχείο μας ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”.

Η Dr. Grace Lee, η πρόεδρος της ομάδας ασφάλειας του ACIP, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για επαναλαμβανόμενα κρούσματα προτού συστηθούν τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 για τον γενικό πληθυσμό.

“Θα ήθελα μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα δεδομένα ασφαλείας, αν μιλάμε για ενίσχυση πριν να είναι σαφές πώς θα είναι τα δεδομένα κινδύνου. Εάν βλέπουμε σοβαρά περιστατικά επανάκαμψης, τότε νομίζω ότι η λήψη αποφάσεων προχωράει, ακόμη και αν υπάρχει αβεβαιότητα με τα δεδομένα ασφαλείας”, δήλωσε η ίδια.

Τον Μάιο του 2021, ο πρώην διευθυντής του CDC Dr. Tom Frieden επέμενε ότι οι ετήσιοι εμβολιασμοί με αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 ήταν περιττοί.

“Υπάρχουν μηδενικά – και εννοώ μηδενικά – στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ισχύει κάτι τέτοιο”, δήλωσε.

Ο Frieden συνέχισε: “Είναι εντελώς ακατάλληλο να λέμε ότι είναι πιθανό να χρειαστούμε ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο, επειδή δεν έχουμε ιδέα για το ποια είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο”.

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18

65,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.

Άγιο Μανδήλιο 9347-Χ

30,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά, με το Άγιο Μανδήλιο στην μπροστινή πλευρά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην πίσω πλευρά.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΑ ΑΣΗΜΙ 925

100,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Παναγία η Οδηγήτρια

80,00 

Αγιορείτικη Μεταξοτυπία, Κορνίζα-Τζάμι, Σκήτη Αγίας Άννης

Διαστάσεις: 23×28 εκ.

Αγία Παρασκευή

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

Σταυρός με Άγιο Παντελεήμων 9317-Α

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Εσταυρωμένο

Διαστάσεις σταυρού: 1,6×2,2 εκ.

Άγιος Αθανάσιος

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Αθανάσιο

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Παναγία η Πορταϊτισσα

95,00 

Αγιορείτικη Μεταξοτυπία, Κορνίζα-Τζάμι, Ιερόν Κελίον Αγίου Νικολάου Μπουραζερίου, Άγιον Όρος

Διαστάσεις: 23×28 εκ.