Επίκαιρα

Β.Όρμπαν: Δε θέλουμε μουσουλμάνους στη χώρα μας – Αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας!

Ο Πατριώτης πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τοποθετήθηκε σχετικά με την αποδοχή μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα του. Ναι μεν υπάρχουν στην Ουγγαρία άνθρωποι με ισλαμική πίστη, όμως ο αριθμός τους είναι αυστηρά περιορισμένος. Δε θέλουμε να έρθουν μαζικά στην Ουγγαρία, στο βαθμό που αυτό θα οδηγούσε σε μία πολιτισμική αλλοίωση, υποστήριξε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό STERN.

Λιγότερο από 10% είναι οι αλλοδαποί στη χώρα του και αυτό αρκεί. Ένα από τα σημαντικότερα «πεδία αγώνα» στις Βρυξέλλες είναι για την ώρα το να αποτραπεί η αποστολή στην Ουγγαρία αιτούντων άσυλο από δυτικοευρωπαϊκές χώρες. «Δεν επιθυμούμε την παράνομη μετανάστευση. Αυτό θα το αποτρέψουμε με το κλείσιμο των πράσινων συνόρων μας», κατάληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Βίκτορ Όρμπαν εύχεται να υπήρχε μία καλύτερη συνεννόηση με τους Γερμανούς πολιτικούς. Αυτοί ωστόσο, θα έπρεπε επειγόντως να βελτιώσουν το λεξιλόγιό τους, σημείωσε. Μίλησε ωστόσο με καλά λόγια για την Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία ισχυρίζεται ότι έχει σεβασμό. Η Γερμανίδα καγκελάριος κουβαλάει, κατά τον Όρμπαν, το σταυρό της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο επικεφαλής του ουγγρικού συντηρητικού κόμματος Fidesz αναφέρθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λάθος κατεύθυνση. Αυτό το βλέπει κανείς στους αριθμούς. Πριν χρόνια, το μερίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παγκόσμια οικονομία έφτανε στο 25%. Σήμερα έχει βυθιστεί στο 15%», προειδοποίησε ο Όρμπαν. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να αυξήσει άμεσα την ανταγωνιστικότητά της», παρατήρησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

πηγή