Επίκαιρα

Ξοδέψαμε όλη τη νοημοσύνη στη χώρα και πάμε για Τεχνητή!

Σε εκδήλωση με αφορμή τη δημιουργία της νέας ερευνητικής μονάδας «Αρχιμήδης», με αντικείμενα την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη των Δεδομένων και τους Αλγορίθμους, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμάσκωτος όπως συνηθίζει τελευταία, να μην χαλάσει η εμορφάδα!

«Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά ελληνικά- και όχι μόνο στην Ελλάδα- με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με μια δομή που πιστεύω ότι προσομοιάζει με τα καλύτερα τέτοια κέντρα του εξωτερικού, είναι μια σημαντική «προίκα» για τη χώρα. Είναι ένα όραμα των κορυφαίων μυαλών της τεχνητής νοημοσύνης το οποίο γίνεται πράξη με τη βοήθεια της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″», τόνισε στην τοποθέτησή του ο «Θεός».

«Με την πρωτοβουλία αυτή θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε στην Ελλάδα λαμπρά μυαλά, Έλληνες -αλλά όχι μόνο- που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο το οποίο τόσο καθορίζει ήδη τη ζωή, την οικονομική αλλά και την κοινωνική δραστηριότητα όλων μας. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος με τον οποίο συνδέονται πάρα πολλοί επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα αυτό. Η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα είναι μοναδική. Και η Ελλάδα προσφέρει και κάτι ακόμα που νομίζω ότι θα έχει και πολύ μεγάλο επιστημονικό αλλά και φιλοσοφικό ενδιαφέρον: τον διάλογο μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της παρακαταθήκης της αρχαίας Ελλάδος», ανέφερε ο Κύριος.

Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου! Αφού με την φυσική σου νοημοσύνη ξεπάστρεψες 20.000 Έλληνες που στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι ή/και με υποκείμενα νοσήματα κι άδειασες κάπως τα Ταμεία, τώρα σε απασχολεί η Τεχνητή Νοημοσύνη. Λογικό ακούγεται, αφού έχεις κάνει τους Έλληνες να απωλέσουν κάθε νου με όσα έχουν ακούσει τα δυο τελευταία χρόνια. Τους έκαψες τους εγκέφαλους με τα Κουλά όπως τώρα με την “ποιότητα ζωής στην Ελλάδα” για… τους λίγους.

Γι’ αυτούς που μπορούνε να πάνε σε ιδιωτική κλινική αν αρρωστήσουν, να τρώνε καλά και όχι προϊόντα μάρκετ, να κάνουν διακοπές 2-3 φορές τον χρόνο, να έχουν τον προσωπικό τους μασέρ, να πηγαίνουν Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με 500 ευρώ το άτομο, να αγοράζουν πράσινα μοδάτα οχήματα και να κυκλοφορούν όπου θέλουν χωρίς δακτύλιο και χωρίς να γίνονται σαρδέλες στα ΜΜΜ, να έχουν σωστή θέρμανση στο σπιτικό τους και να μην καίγονται από ξυλόσομπες – μοναδική η ποιότητα ζωής για τους λίγους έχοντες στη χώρα, κι απέξω όλοι σχεδόν οι συνταξιούχοι και οι περισσότεροι μισθωτοί. Καλά… τους άνεργους δεν τους αναφέρουμε πια, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι των επιδομάτων με ψίχουλα.

Σπίρτο μοναχό είσαι, Κύριε, και μάλλον πάει ο εγκέφαλος σου για αντιγραφή – από κάπου πρέπει να πάρει το πρότυπο αυτή η Τεχνητή Νοημοσύνη πχιά!

πηγή