Η φωτογραφία που θα σημαδέψει τον αιώνα που ζούμε…

Η φωτογραφία που θα σημαδεύει τον αιώνα μας, που είχε ως συνέπεια να αυτοκτονήσει ο φωτογράφος που την τράβηξε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει το ψυχολογικό τραύμα που του δημιούργησε. Ο φωτογράφος μάλιστα κέρδισε και το βραβείο Pulitzer για αυτήν τη φωτογραφία, αλλά 3 μήνες μετά, δεν άντεξε την αδικία που αποτύπωσε στο φακό του και έβαλε τέρμα στη ζωή του…
Ένα υποσιτισμένο παιδάκι προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να φτάσει στο συσσίτιο, ενώ το όρνιο παραμονεύει. Αυτή η εικόνα προσβάλλει την ανθρωπότητα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Οι μεγαλόσχημοι και κυρίαρχοι του κόσμου, που με σοβαροφάνεια και απανθρωπιά βγάζουν διαγγέλματα για τις αναγκαίες θυσίες για την οικονομία – ενώ οι ίδιοι κολυμπούν στα πλούτη – έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο που βρίθει από αυτές τις αποκαρδιωτικές εικόνες.
Ντροπή και αίσχος!
Πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι ο κόσμος μας για εκατομμύρια ανθρώπους και παιδιά, αν κυριαρχούσαν η αγάπη και η αλληλεγγύη, αν ο αμύθητος πλούτος που συσσωρεύεται σε ελάχιστους ανθρώπους, μοιραζόταν έστω λίγο πιο δίκαια στους κολασμένους αυτής της γης.
Ας έχουμε αυτήν την εικόνα κατά νου πάντοτε, ώστε να προσπαθεί ο καθένας με τον τρόπο του να συμβάλλει σε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο κόσμο.