Ο Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης και το μεγάλο διορατικό του χάρισμα!

Ο ατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και το μεγάλο διορατικό του χάρισμα!
Πριν από αρκετά χρόνια επισκέφθηκε το Νεοχώρι Σιντικής του νομού Σερρών, η κα Μ…, η οποία ζει σε περιοχή κοντά στην Αθήνα, για να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό του αγίου Ραφαήλ και να γνωρίσει τον π. Ιωάννη.
Είχε και ένα αφιέρωμα για τους τρεις νεοφανείς Αγίους, για κάποιο θαύμα που της έκαναν! Την συνόδευε δε ένα συγγενικό πρόσωπο του Παππούλη. Αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό, μίλησε και με τον άγιο Γέροντα. Το συγγενικό πρόσωπο του π. Ιωάννη, τον παρακάλεσε να διαβάσει μια ευχή στην Μ…, γιατί έπασχε από φοβία όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό της! Τότε ο Παππούλης είπε:” Εγώ παιδί μου θα σου διαβάσω ευχή αλλά πρέπει να πας και να εξομολογηθείς “. Αυτή απάντησε ότι εξομολογείται και π. Ιωάννης της είπε:
” Ναι παιδί μου αλλά μία αμαρτία δεν τη λες”! Τότε αυτή παρακάλεσε τον άγιο Γέροντα να την βοηθήσει γιατί όπως έλεγε δεν έκρυβε κάτι. Ο Παππούλης της είπε: ” Παιδί μου όταν σου έρχεται μια δυσκολία διαμαρτύρεσαι στον Θεό γιατί συνέβη σε σένα! Αυτή είναι η αμαρτία που δεν εξομολογείσαι “! Με την αποκάλυψη αυτή την βοήθησε να βαδίζει σωστά στον πνευματικό της αγώνα!
Ο άγιος Πατήρ, με το μεγάλο αυτό χάρισμα που του έδωσε ο Θεός, βοήθησε πολλούς ανθρώπους να πορευτούν τον δρόμο της σωτηρίας!
Να έχουμε πάντοτε την τίμια ευχή του!
Μιλτιάδης Τσεσμετζής – Εκπαιδευτικός

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp