Σε αναβρασμό η Ιερουσαλήμ! Μάλλον πλησιάζουν εξελίξεις, ΧΑΟΣ στους δρόμους λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, vid

Εβραίοι εναντίον Αράβων, μάχη με την αστυνομία

Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από ταραχές και συγκρούσεις στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, εκεί που οι διεθνιστές ευελπιστούν να κηρύξουν την «παγκόσμια ειρήνη».

Και ενώ οι συμφωνίες του Αβραάμ έφεραν κοντά το Ισραήλ με αραβικές χώρες στον δρόμο για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού με όραμα την συνεννόηση των θρησκειών, ξαφνικά Εβραίοι και Άραβες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας – και σύμφωνα με πληροφορίες και μεταξύ τους – με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την κινητοποίηση, όταν είδαν πλήθος Εβραίων διαδηλωτών να συρρέουν στο κέντρο της «ιερής πόλης» και να φωνάζουν συνθήματα, όπως «θάνατος στους Άραβες» και «Μακάρι να καεί το χωριό σας».

Τουλάχιστον 79 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων πέντε Ισραηλινών για «ύποπτη συμπεριφορά» – μερικοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι με σφυριά και άλλα αυτοσχέδια όπλα, ανέφερε η Haaretz – ενώ δεκάδες ακόμη συνελήφθησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία και άλλους αντιπάλους διαδηλωτές. Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Άραβες διαδηλωτές έριξαν πέτρες και πυροτεχνήματα σε αξιωματικούς.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια σειρά από σκηνές από την αντιπαράθεση, μεταξύ άλλων όταν η αστυνομία εξαπέλυσε χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και κανόνια “skunk water” στα πλήθη.

Έτσι παγκόσμια ειρήνη δεν έρχεται! Ή μήπως με αφορμή αυτές τις συγκρούσεις θα υπάρξει δυναμική παρέμβαση στην πόλη που «φιλοξενεί» τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες; Πάντως οι εξελίξεις μοιάζουν να είναι πολύ κοντά…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp