2024: Η «σκοτεινή» πρόβλεψη για τις ΗΠΑ

Δημοσιογράφος του CBS News προειδοποιεί για «Συμβάν του Μαύρου Κύκνου»

Η Αμερική μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άνευ προηγουμένου «συμβάν του Μαύρου Κύκνου» το 2024 — μια κρίση εθνικής ασφάλειας με απρόβλεπτο υψηλό αντίκτυπο, προέβλεψε την Κυριακή η δημοσιογράφος του CBS News Catherine Herridge.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης του «Face the Nation», η οικοδέσποινα Margaret Brennan ρώτησε τους συμμετέχοντες τις προβλέψεις τους για το 2024.

«Λοιπόν, η δική μου είναι λίγο σκοτεινή», άρχισε η Χέρριτζ και συνέχισε: «Απλώς αισθάνομαι μεγάλη ανησυχία ότι το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά ενός μαύρου κύκνου. Αυτό είναι ένα γεγονός εθνικής ασφάλειας με υψηλό αντίκτυπο που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί.»

Ένα « συμβάν του μαύρου κύκνου », ένας όρος που διαδόθηκε από τον Nassim Nicholas Taleb στο βιβλίο του The Black Swan το 2007 , αναφέρεται σε ένα απρόβλεπτο ή απρόβλεπτο γεγονός με ακραίες συνέπειες.

Η Χέριτζ εξήγησε ότι οι περιφερειακές συγκρούσεις στην Ουκρανία και το Ισραήλ και το υπερπολωμένο πολιτικό περιβάλλον έχουν δημιουργήσει «γόνιμο έδαφος» για να χτυπήσουν οι αντίπαλοι της Αμερικής.

«Υπάρχουν μια σειρά από ανησυχίες», συνέχισε. «Και είμαστε τόσο διχασμένοι σε αυτή την χώρα με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί. Και νομίζω ότι αυτό απλώς δημιουργεί γόνιμο έδαφος για τους αντιπάλους μας όπως η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και το Ιράν. Και αυτό είναι που με απασχολεί περισσότερο», πρόσθεσε η Herridge.

πηγή