Εκτέλεση
Μπακαλιαροσ στο φουρνο με λαχανικα,
ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο. Ο μπακαλιαρος στο φουρνο με λαχανικα δε θέλει πολύ προετοιμασία.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του για να φτιάξουμε το ψάρι στο φούρνο με λαχανικά.
- Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά για το ψάρι ψητό στο φούρνο.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε το ταψί με το ψαρι στο φουρνο με λαχανικα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.