Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά- Δεν ανταποκρίνεται

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παραμένει από τις 2 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας επιχείρησε να τον «ξυπνήσει», με τον Μητροπολίτη ωστόσο να μην ανταποκρίνεται.

Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν δε πολυοργανική ανεπάρκεια με βαριά επιδείνωση του αναπνευστικού.

Η κατάσταση του είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 21 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του.

Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν.

Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Υπενθυμίζουμε ότι, σάλος είχε ξεσπάσει προ ημερών μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμάς ο οποίος μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από το νοσοκομείο του Αγρινίου. Η ΠΟΕΔΗΝ θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει ευθύνες για έλλειψη στις ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας που εδώ και δυο χρόνια δεν έχει επιτελέσει το καθήκον της!

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “προτεραιότητα” γνωστοποιώντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα ήταν προτιμότερο να διαμαρτυρηθεί για τον ανεπαρκή αριθμό ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας αλλά τα συνδικαλιστικά όργανά βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν ένα δεσπότη που κινδυνεύει η ζωή του.

πηγή