Υλικά Συνταγής
- 6 ρόδια καθαρισμένα
- 1/2 λίτρο κονιάκ
- 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
- 600 γραμ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Για το λικέρ ρόδι, καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια. Δείτε πώς να διαλέξετε και να καθαρίσετε σωστά τα ρόδια εδώ. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.
Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.
Contents