• FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • _66A3060aa
    Βυζαντινές Εικόνες - Αγιογραφίες
    Οι θείες εικόνες «ομιλούν» εντός των καρδιών των ανθρώπων και κάθε ψυχή η οποία θα ατενίσει στις θείες...
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • togerontikotoyagioyoroys
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους (Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτη) - Αφηγήσεις από τη ζωντανή παράδοση της ερημικής...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr

Σαρδέλες στο φούρνο με ντομάτα

Υλικά συνταγής

  • σαρδέλες: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σκόρδο: 2-3 σκελίδες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • κρεμμύδι: 1 κομμένο σε ροδέλες
  • ντομάτες: 3-4 ψιλοκομμένες, μέτριες, φρέσκες και ώριμες ή 450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • μαϊντανός: 2-3 κουταλιές, ψιλοκομμένος και λίγος ακόμη για το σερβίρισμα
  • νερό: 1/2 φλιτζάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες ως εξής: τις κρατάτε από την ουρά με το ένα χέρι κάτω από το νερό της βρύσης και με το άλλο πιέζετε και με μία κίνηση από πάνω προς τα κάτω αφαιρείτε τα λέπια. Αφαιρείτε επίσης το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνοντας το λάδι και σοτάροντας το σκόρδο και το κρεμμύδι ελαφρά. Προσθέτετε κατόπιν τα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 15’ περίπου.
  3. Τοποθετείτε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι φούρνου σε μία στρώση τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε το νερό και τις ψήνετε 20’-25’ . Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε τις σαρδέλες να σταθούν 5’-6’. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τρώγονται ευχάριστα και κρύες.

πηγή