Υλικά
4 μερίδες
-
1 πακέτο ρεβίθια
-
2 φλ. Τσαγιού λάδι
-
2 κρεμμύδια
-
2 pumaro
-
2 μπαστούνια δεντρολίβανο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 κουτ. Σούπας σόδα
Εκτέλεση
-
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και 1 κουτ. σούπας σόδα.
-
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό να βυθίσουν μετά από λίγο βγάζουμε τον αφρό που θα έχει και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι και 1 τριμμένο κρεμμύδι τα αφήνουμε λίγο και μετά προσθέτουμε 1 pumaro αλάτι και πιπέρι μόλις είναι έτοιμα έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180° στις αντιστάσεις και βάζουμε σε μια γάστρα ή σε ταψί τα ρεβίθια μας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε άλλο 1 φλιτζάνι λάδι αλάτι πιπέρι στις δυο μας άκρες το δεντρολίβανο άλλο ένα pumaro.
-
Και στο τέλος προσθέτουμε άλλο ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες παντού και το βάζουμε στο φούρνο μόλις ροδίσει είναι έτοιμο..Καλή επιτυχία