Ρατατούι με ντομάτα και κολοκυθάκι

Συστατικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε τις φέτες στο μπολ με το κολοκυθάκι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες από τις ντομάτες και το κολοκυθάκι σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
  • Περιχύνουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει στο μπολ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

πηγή