4.9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια! Οι σεισμολόγοι είπαν πως αυτός ο σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη


Επειδή γίνονται μικροσεισμοί, λένε πως σταδιακά προετοιμάζεται το ρήγμα. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι λένε πως μπορεί να γίνει σε 3 ή σε 5 χρόνια

Τι λένε σεισμολόγοι! Πινακίδες για τσουνάμι στην περιοχή…

Νέος σεισμός σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία και συγκεκριμένα στα Δαρδανέλια μεγέθους 4,9 Ρίχτερ!

Μάλιστα σύμφωνα με σεισμολόγους στην γείτονα, είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η περιοχή έχει γεμίσει με πινακίδες για τσουνάμι!

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανόλης Κωστίδης, στην τουρκική τηλεόραση, δύο σεισμολόγοι χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη δόνηση ως προπομπό για έναν μεγάλο σεισμό στην Πόλη.

«Βγήκαν οι σεισμολόγοι στην τηλεόραση και είπαν πως αυτός ο σεισμός στα Δαρδανέλια είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη. Το είπαν δύο διαφορετικοί σεισμολόγοι» ανέφερε.

«Επειδή γίνονται μικροσεισμοί, λένε πως σταδιακά προετοιμάζεται το ρήγμα. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι λένε πως μπορεί να γίνει σε 3 ή σε 5 χρόνια», προσέθεσε

Μάλιστα και ο ίδιος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, έχοντας ζήσει όπως είπε τους σεισμούς στην Αντιόχεια και στη Νικομήδεια.

«Προσωπικά τρόμαξα. Ειδικά όταν ακούς και για τσουνάμι. Έχω κάνει κάποιες μικρές προετοιμασίες. Αλλά όταν τους ακούω να μιλάνε πως είναι προπομπός, αρχίζεις να κάνει έναν σχεδιασμό», υπογράμμισε.

 

πηγή