4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου οι Ρώσοι – Η συγκλονιστική μάχη Spetsnaz και GRU στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ»

Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Κιέβου 18 ρωσικά μεταγωγικά με το 31ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών
[sc name=”eidi-roychismoy” ][/sc]

Μόλις 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου βρίσκονται οι ειδικές μονάδες αστικού πολέμου του ρωσικού Στρατού ενώ για πρώτη φορά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ» του Κιέβου που καταλήφθηκε χθες, αλλά μόνο σήμερα ασφαλίστηκε και εξοντώθηκαν όλες οι πιθανές αντιαεροπορικές απειλές σε απόσταση 50 χλμ. περιμετρικά.

Τα 18 αεροσκάφη που προσγειώθηκαν μετέφεραν το 31ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών άνδρες του οποίου από χθες είχαν ριφθεί περιμετρικά σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη νυκτερινή ρίψη σε απόσταση «αναπνοής» από τις ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος που είχαν ως αποστολή να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο.

Ενώθηκαν με τις δυνάμεις που είχαν αερομεταφερθεί και καταλάβει το αεροδρόμιο από χθες το μεσημέρι, όπως πρώτο μετέδωσε στην Ελλάδα το pronews.gr και ασφάλισαν την περιοχή.

Είχαν προηγηθεί από το πρωί όπως όλος ο πλανήτης είδε, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις των Spetsnaz και του μάχιμου τμήματος της GRU που υπεκεράσαν κάθετα την ουκρανική άμυνα στο αεροδρόμιο του «Αντόνοφ» του Hostomel.

Έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη, τελείως αποκομμένοι από την κύριο όγκο των ρωσικών τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών που κατέβαιναν προς Κίεβο από την Λευκορωσία αλλά δεν είχαν φτάσει ακόμα στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο «Αντόνοφ» καταλήφθηκε από αυτές ακριβώς τις δυνάμεις (μία μονάδα διείσδυσε μέσα στο Κίεβο και έφτασε έξω από το προεδρικό μέγαρο) σε μία πραγματική εποποιία των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, στην μεγαλύτερη επιχείρηση κάθετης υπερκέρασης από τον πόλεμο του Κόλπου μέχρι σήμερα.

Αλλά πολύ πιο δύσκολη από την επιχείρηση του Κόλπου αφού έγινε σε ημιαστικό περιβάλλον με τους Ουκρανούς που επιτίθονταν να αποτελούν τον «αφρό» των ειδικών δυνάμεων του καθεστώτος.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν 200 νεκρούς Ουκρανούς των ειδικών δυνάμεων και αυτό δείχνει την ένταση της μάχης, αλλά και την επιτυχία των δυνάμεων Spetsnaz και GRU.

Στο αεροδρόμιο αποβιβάστηκαν από το πρωί 1500 άνδρες του 31ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι ήδη προχωρούν μαζί με τις τεθωρακισμένες δυνάμεις του βορρά και έχουν φτάσει σε απόσταση 4 χλμ. (από το κέντρο του Κιέβου)

Όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας προειδοποίησε τους εναπομείναντες πιστούς στο καθεστώς στρατιωτικούς να μην χρησιμοποιήσουν βαριά όπλα μέσα σε κατοικημένες περιοχές γιατί θα θεωρηθούν «εγκληματίες πολέμου» και θα έχουν την ανάλογη τύχη.

«Σύμβουλοι του Πενταγώνου και της CIA εκπαίδευσαν την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία πώς να τοποθετεί συστήματα πυραύλων πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές για να προκαλέσουν ανταποδοτικά πυρά στους κατοίκους της περιοχής. χρήση κατοικημένων περιοχών για την κάλυψη των θέσεων βολής του πυροβολικού αποτελεί έγκλημα πολέμου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Υπάρχει και φημολογία αλλά όχι επιβεβαίωση ότι το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο τσετσενικό Σύνταγμα γνωστό ως «Βορράς», ( πήρε το όνομά του από τον πατέρα του Ραμζάν Καντίροφ, Αχμέντ Καντίροφ), μεταβαίνει στην ουκρανική πρωτεύουσα με ειδική αποστολή να συμμετάσχει στην επιχείρηση κατάληψης του κέντρου του ουκρανικού καθεστώτος, αλλά επιχειρησιακά δεν εξηγείται αυτό αφού ουσιαστικά «αποστολή εξετελέσθη».

πηγή