Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. πλιγούρι
- 1 κολοκύθι τρυφερό ψιλοκομμένο (ή μια πιπεριά ψιλοκομμένη)
- 250 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2½ φλ. ζωμό ή ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για το εύκολο πιλάφι πλιγούρι με λαχανικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό
Προσθέτουμε το κολοκύθι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3΄.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.
Μυστικά για τέλειο πλιγούρι με λαχανικά
-Το πλιγούρι πρέπει να βράσει σε χαμηλή φωτιά στα υγρά του μέχρι να φουσκώσει.
-Βράζει πιο γρήγορα αν το μουλιάσετε σε μπολ με νερό για λίγη ώρα.
-Μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι λαχανικά έχετε πχ μελιτζάνα, πράσο κλπ.
-Μη το βράζετε σε δυνατή φωτιά γιατί θα εξατμιστούν τα υγρά και δεν θα προλάβει να μαλακώσει.
-Μια σταγόνα ελαιόλαδο στο τέλος και ένα απαλό ανακάτεμα θα το αφρατέψουν πριν το σερβίρισμα.
-Σερβίρετε το με λίγο λεμόνι ή τυρί τριμμένο όσο είναι ακόμα ζεστό.