Την Τετάρτη έρχεται στην Ελληνική Βουλή προς ψήφιση οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.Η ηρεμία της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από αυτή την ψηφοφορία καθώς απορίας άξιο θα είναι πως θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης σε περίπτωση απωλειών από την παράταξη του.
Το κλίμα στην κυβέρνηση δεν είναι και το ιδανικότερο παρά το γεγονός ότι η παρουσία της αντιπολίτευσης είναι ανύπαρκτη.Μεγάλη μερίδα των στελεχών αντιδρούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και στα εθνικά. Δύο ζητήματα που ¨καίνε¨ και που οι χειρισμοί του κ. Μητσοτάκη δεν βρίσκουν αποδοχή στο εσωτερικό του κόμματος.
Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα και τις συμφωνίες που έκλεισε ο υπουργός εξωτερικών επικρατεί η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε συνολική ανακήρυξη ΑΟΖ και όχι τμηματικά και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την σαλαμοποίηση των χωρικών μας υδάτων όπως ακούγεται στις αίθουσες του κόμματος ¨πέφτει¨στον κ. Δένδια και τον θεωρούν υπαίτιο αυτής της πολιτικής.
Η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του κ. Δένδια είναι έκδηλη αλλά το μεγάλο τεστ για τους χειρισμούς του και για το μέλλον του στην κυβέρνηση θα είναι η ψήφιση των συμφωνιών αυτών.Τότε θα φανεί κατά πόσο¨σαμαρικοί¨ και¨ καραμανλικοί¨ θα προκαλέσουν τριγμούς στην κυβέρνηση αντιδρώντας τόσο στους χειρισμούς της κυβέρνησης όσο και στην εξωτερική πολιτική Δένδια.
Οι αντιδράσεις όμως υπάρχουν και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.Το βατερλό της κυβέρνησης αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού και οι οικονομικές συνέπειες είναι πλεον έκδηλες.Οι δηλώσεις Αντώναρου για τον κ. Χαρδαλιά ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντάς του ότι η καραμανλική παράταξη είναι εδώ και¨ βλέπει¨ και¨ ακούει¨ και είναι έτοιμη να πάρει θέση.
Οι αντιδράσεις στους χειρισμούς Δένδια υπάρχουν και από την ¨σαμαρική¨πλευρά άσχετα αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια ηχηρή παρέμβαση.Θεωρείται ότι η ημέρα της συνολικής ψήφισης των συμφωνιών θα είναι ιδανική ώστε να φανερωθούν και οι συνολικές θέσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και να αναπτύξει τις αντίθεση του με επιχειρήματα.
Το ραντεβού όλων είναι στην ελληνική Βουλή όπου θα φανερωθεί κατά πόσο οι ζυμώσεις και το μασαζ που γίνεται αυτές τις μέρες στα στλέχη του κόμματος θα είναι αρκετά ώστε να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μπορεί να μην έχει να αντιμετωπίσει τις ημέρες των δύσκολων εξετάσεων της ΔΕΘ αλλά τις εξετάσεις δεν θα τις γλιτώσει τελικώς.