• agios-porfyrios-vivlia-eikones
    Άγιος Πορφύριος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Πορφύριο στο eikonia.gr
  • proseyxhtariokatanyktiko-3
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν
    Προσευχητάριον Κατανυκτικόν - Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως   "Βασισμένη στην ψαλμική έκφραση «επτάκις...
  • FACEBOOK-TEST16
    Ορθόδοξη Βιβλιοθήκη
    Στο eikonia.gr θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε Ψυχωφελή και Πνευματικά βιβλία καθώς και βίους Αγίων...
  • ergoxeira-komposxoinia-thimiama
    Θυμίαμα Ιερών Μονών Αγίου Όρους
    Μοσχοθυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους με την παλαιά παραδοσιακή συνταγή:...
  • agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr

Το απόλυτο σνακ: Τραγανά τσιπς μήλου με κανέλα

Τα τσιπς μήλου στο φούρνο με κανέλα είναι τραγανά, νόστιμα, πανεύκολα στην ετοιμασία. Επίσης είναι οικονομικά καθώς και πολύ υγιεινά! Τα παιδιά το λατρεύουν και είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Το απόλυτο σνακ: Τραγανά τσιπς μήλου με κανέλα

Η εποχή του Φθινοπώρου είναι η κατάλληλη για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μήλα. Πρόκειται για ένα φρούτο νόστιμο και πολύ υγιεινό που μπορούμε να το κάνουμε σε μορφή τσιπς πολύ εύκολα. Κόψτε λοιπόν τα μήλα, πασπαλίστε τα με κανέλα και ψήστε. Τόσο απλό!

Σημείωση: Για να κάνετε τα τσιπς ιδιαίτερα τραγανά, φροντίστε να τα κόψετε πολύ λεπτά καθώς εάν οι φέτες είναι χοντρές τα τσιπς θα βγουν μαλακά. Άρα όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες τόσο το καλύτερο!

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες

Υλικά

  • Μήλα (2 ή περισσότερα)
  • Κανέλα

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 110 βαθμούς.
  • Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και βυθίστε τα σε χυμό λεμονιού, καθώς ενισχύει τη γεύση τους και αποτρέπει το μαύρισμα τους.
  • Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείστε τα μήλα.
  • Πασπαλίστε τα με κανέλα και ζάχαρη (εάν επιθυμείτε).
  • Ψήστε για μια ώρα. Έπειτα αναποδογυρίστε τα μήλα για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά. Εάν θέλετε ραντίστε ξανά με κανέλα.
  • Ψήστε για άλλη μια ώρα.
  • Κλείστε το φούρνο και αφήστε τα μήλα μέσα μέχρι να κρυώσουν, για άλλες 1-2 ώρες. Σε αυτό το διάστημα θα γίνουν τραγανά σαν τσιπς.

Αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και είναι έτοιμα για απόλαυση!

“Τροφή-Φάρμακο”: Όσον αφορά την ζάχαρη όσοι θέλετε να την παραλείψετε, μπορείτε να περιχύσετε τα “τσιπ” σας με μέλι όταν τα καταναλώσετε.

πηγή: proionta-tis-fisis
https://simeiakairwn.wordpress.com