Τι δείχνει η άνοδος της ΝΙΚΗΣ στις δημοσκοπήσεις και τι δείχνει η πτώση της Λατινοπούλου. Ο κόσμος θέλει ακτιβιστικές ενέργειες γιατί έχει βαρεθεί τα λόγια
Υπάρχουν κάποια βασικά πολιτικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις οποίες απεικονίζεται ότι ενώ όλα τα δεξιά κόμματα (όπως και τα υπόλοιπα πλην Πλεύσης Ελευθερίας) πέφτουν σε σχέση με τις μετρήσεις του Φεβρουαρίου, το μόνο που ανέβηκε είναι το κόμμα της «Νίκης».
Η «Φωνή Λογικής» της Λατινοπούλου, καταποντίζεται, αν και είναι αμφίβολο αν ποτέ ήταν στα αλήθεια ψηλά.
Γιατί αυτό; Διότι απλούστατα ο κόσμος θέλει πλέον ακτιβιστικές ενέργειες. Θέλει πράξεις γιατί έχει βαρεθεί τα λόγια.
Διότι τα λόγια δεν επέφεραν καμία βελτίωση στην ζωή των πολιτών και συνεχίστηκαν οι ίδιες εθνοκτόνες και καταστροφικές πολιτικές από τα χρόνια των Mνημονίων μέχρι και σήμερα.
Πλην της Νίκης, που στην χθεσινή μέτρηση της Pulse εμφανίζει άνοδο μίας μονάδας στην πρόθεση ψήφου και φτάνει στο 4% στην εκτίμηση ψήφου «ισοφαρίζοντας» την Φωνή Λογικής που εμφανίζει ζημιά μισής μονάδας, όλα τα κόμματα έχουν χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον Φεβρουάριο (με εξαίρεση βέβαια το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έχει σχεδόν τριπλασιάσει το ποσοστό της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025 που μπορεί να μην προβαίνει σε ακτιβιστικές ενέργειες αλλά σίγουρα έχει ακτιβιστικό λόγο).
Σε ό,τι αφορά την Λατινοπούλου διέπραξε άλλο ένα λάθος πολιτικής ως προς το ζήτημα των Τεμπών, μετά την στήριξή της στο ΟυκρανοΝάτο και τον εγκληματία Ζελένσκι αλλά και τον γενοκτόνο Νετανιάχου.
Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους όσον αφορά το έγκλημα των Τεμπών, το θεωρούν ως το πιο σημαντικό ή ένα από τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, με τις γυναίκες από 17 ως 44 χρόνων, όπως και τους άνδρες της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας να απαντούν έτσι σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%.
Με λίγα λόγια η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία είχε πρόσβαση στους νέους ανθρώπους καθότι νέα και η ίδια, με το λάθος χειρισμό της στο έγκλημα των Τεμπών, σταμάτησε την διείσδυση της σε αυτό το εκλογικό κοινό.
Ένα λάθος το οποίο έριξε τις μάσκες της.
Όσο για το πατριωτικό κίνημα της «Νίκης», η αλήθεια είναι ότι «εξαργύρωσε» δημοσκοπικά την παλικαρίσια ενέργεια του βουλευτή της Νίκου Παπαδόπουλου, όταν έσπασε τα σκουπίδια στην αντεθνική σαβουραποθήκη που περιείχαν βλάσφημα έργα ως προς τα πρόσωπα του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.
Δεν μπορεί κανείς να προσβάλει καμία θρησκεία και καμία ιδεολογία.
Και αν οι ιδεολογίες ανάγονται στο πολιτικό τμήμα της ζωής ενός ανθρώπου η θρησκεία όμως είναι η ψυχή του.
Όταν κάποιος προσβάλλει και αποδομεί την ψυχή του τότε αποδομεί την ίδια του την ύπαρξη κι αυτός θα αντιδράσει.
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να έχουν τέτοιες συμπεριφορές και απαιτούν να μην έχουν και να μην υποστούν συνέπειες.
Στο ζήτημα των θρησκειών, αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος των Ευρωπαίων οι οποίοι «μαγάρισαν» τα σύμβολα του Ισλάμ σε κάποιες περιπτώσεις προκαλώντας μίσος και επαναφέροντας στο συλλογικό ασυνείδητο τους, την αναβίωση των Σταυροφόρων.
Aπό τέτοιες συμπεριφορές γεννήθηκε το ISIS.
Στη συνέχεια η Ευρώπη πέρασε στο άλλο άκρο: Να «βεβηλώνει» τα χριστιανικά σύμβολα, για να νιώθουν καλύτερα όλοι οι αλλόθρησκοι που συγκεντρώθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες λόγω της παράλογης μεταναστευτικής πολιτικής.
Τα λάθη δεν διορθώνονται με νέα λάθη. Τα λάθη διορθώνονται με αποκατάσταση. Μετά όλα βρίσκουν το δρόμο τους φυσιολογικά και όμορφα.
Είναι νομοτελειακό ζήτημα.